IKEA – augustinyheter vardagsrum & sovrum

av | jun 22, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IMG_1156

Sista svepet från mig när det gäller augustinyheterna hos IKEA’s visar produkter för vardagsrummet och sovrummet.
Här ovan ser vi nya förvaringssystemet ELVARI.

IMG_1159

Med förvaringssystemet ELVARI som byggs ihop med moduler kan man skapa exakt den öppna förvaringslösning man vill ha.
Varje detalj är gjord med omsorg, från den avsmalnande aluminiumstommen till de tåliga hyllorna av bambu som enkelt klickas fast.

IMG_1145

IMG_1149

Gungstolen GRÖNDAL designad av Lisa Hilland som tillverkas i Vietnam med traditionellt hantverk med ett modernt skandinaviskt uttryck.
Gungstolen har medar av askträ och ram av stål medan sits och rygg består av rotting som vävs i ett klassiskt åttkantigt mönster direkt på stolens stålram.

IMG_1158

Mattan LOBBÄK i beige har ett traditionellt fiskbens- mönster och är en slitstark matta för hela hemmet och mattan passar även perfekt utomhus eftersom den tål regn, sol, snö och smuts.

IKEA_RORD_dekoration_djur_svart-1

Dekorationseter RÖRD innehåller ekorren, björnen och kaninen och visst anar vi en ganska tydlig inspiration från Ernst Billgren’s magiska värld med djuren i centrum?

IMG_1152

Glaskupan HÄRLIGA med en bas av trä och en glaskupa som skapar ett blickfång för dina finaste ting i hemmet.

IMG_1150

Låda i klarglas med namnet OKÄND kan vara ett elegant sätt att visa upp dina favoritföremål, för förvaring och exponering av allt från smycken och resminnen.

IMG_1153

Ljusstaken ENIGHET är en trearmad svart ljusstake av lackat stål som är vacker i sig och dessutom sprider ett stämningsfullt ljus.
Kanske har man inspirerats av Salut åtminstone när det gäller stylingen av bilden.

IMG_1155

Kuddfodralet RENREPE efterliknar finbroderier av äldre snitt och har ett traditionellt mönster av formgivaren Pauline Machado.
Kuddfodralets baksida har också ett vackert mönster med blommor mot en svart bakgrund och jag tycker mig se likheter med kudden/kuddarna WISH från LINUM’s vårkollektion.

IMG_1157

Formgivaren Eva Lundgren har skapat kudden RÖDARV och kuddfodralet KUDDVIVA och även dessa med inspiration från gamla traditionella svenska mönster.

IMG_1154
Formgivaren Synnöve Mork har formgivit mattan ROSKILDE.
Mattan tillverkas i ett nytt format, 200×250 cm, och eftersom den är slätvävd fungerar den lika bra framför soffan som under middagsbordet och den kan även användas utomhus.

IMG_1162

IMG_1160

IMG_1161

IMG_1163

Och sist men inte minst ser vi textilier till sovrummet, bland annat bäddsetet ÄNGSLILJA och BLÅVINDA samt nya rullgardinen SKOGSKLÖVER.

Samtliga bilder i inlägget är pressbilder från IKEA

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Nini Tjäder

    Äntligen kommer Ikea med en semi-transparent rullgardin igen. Ser fram emot att rullgardinen SKOGSKLÖVER kommer i butik till hösten. Har saknat den sortens rullgardin sedan Ikea slutade med den de tidigare haft, som jag har två av, men skulle behöva en till.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *