Reklampengar som styr

av | jun 16, 2016 | Inredningshjälpen tipsar!, Okategoriserade

IMG_0383

Idag har Frida som driver en av Sveriges största och bästa inredningsbloggar Trendenser skrivit ett riktigt bra blogginlägg, i min mening.
Alla hennes blogginlägg är förvisso bra, men det här sticker ut lite från mängden, och modigt att skriva om det som många tänker i det tysta, inklusive mig själv.
Jag och Frida och en del andra bloggare har pratat kring ämnet några gånger tidigare, och ja vad ska man säga?
Frida har egentligen redan formulerat allt perfekt, men om jag ska tillägga något trots allt så handlar ju allt i slutändan om att den gamla tidens marknadsföring är mer eller mindre död, och att det är den nya digitala marknadsföringen (med inlänkningar) som gäller.
Därav har vi sett att samtliga inrednings- och livsstilsmagasin, Metro, Aftonbladet Expressen mfl med stor iver har byggt upp digitala plattformar/hemsidor (utan så värst mycket innehåll) där man samlat jätteduktiga och kreativa bloggare.
(Märk väl, ingen som hela skugga ska falla på någon som helst av bloggarna som valt att blogga för mediahusen/magasinen.
Flera av dem är bloggvänner, stora inspiratörer och förebilder till mig OCH de gör ett otroligt jobb, tycker jag.)

Inte för att man är intresserade av bloggare egentligen, utan för att man behöver innehåll på hemsidorna, och TRAFIK!
Ju mer trafik (klicks och unika besökare) du kan redovisa för din digitala plattform, desto mer attraktiv blir du för potentiella annonsörer.
Så, enkelt förklarat kan man säga att annonsintäkterna som finansierar magasinen/tidningarna har flyttat från pappersupplagorna till den digitala världen.
Reklampengar som styr så klart, och ingeting annat.

Stampen Media Group där bla GöteborgsPosten ingår har själv uttalat att de missat det digitala tåget och därav befinner de sig idag i rekonstruktion .
Hepp.

Läs Fridas inlägg tycker jag, och fundera snäppet längre när du läser en blogg, vem är det som är avsändare?
Är inlägget är sponsrat eller inte, det finns nämligen en del övrigt att önska när det gäller märkning utav detta på det stora hela i bloggbranchen.
Jag vill även tipsa om en krönika skriven av Alexander Bard Det är kört för storbolagen! och ha en fortsatt fin torsdag!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

6 Kommentarer

 1. åsa

  Håller ju med Frida till stor del, men blev aningen ledsen över inlägget då hon dessutom drog alla oss som bloggar under dessa portaler över en kam:(
  För mig & många andra som kämpar på med vårt egna lilla race, precis som många andra bloggare, kändes det ju som att bli utpekad som någon form av köpt person ??
  Personligen tänker jag som så … pengar är inte allt, man kan göra saker för att man gillar det också & jag…jag gillar att fotografera!
  Så till Frida skulle jag vilja säga … gör om … gör rätt … dra INTE in oss alla bloggare i det här,
  det sitter ju en ensam själ bakom varje blogg & den ensamma själen kanske inte alls känner sig vidare GLAD just nu 🙁

  Svara
 2. Martin

  Skönt att även du lyfter detta!
  Jag har ju raljerat över såväl tidningarnas clickbait och Stampens idiotiska försök.
  När de upptäckte att de missat det digitala tåget ville de rekrytera bl.a. mig som gratisbloggare.
  Jag svarade nej. På ett ganska tydligt vis 😉
  Kram!

  Svara
 3. admin

  Jag förstår vad du menar Åsa. Jag känner mig själv ganska ensam/liten i bloggvärlden eftersom jag precis som du säger kör mitt eget race, men i gengäld kan jag ju styra och ställa precis som jag vill och bara göra det som jag kan stå för, som jag gillar osv.
  Jag tror inte att Frida riktade någon kritik mot er som bloggar, jag gör det då rakt inte, det är tack vare allt ert jobb, er inspiration osv som Bonnier, Aller, osv får all trafik till hemsidorna och KAN ta betalt för alla annonser som finns på hemsidorna.
  Du är en av mina favoriter Åsa, inte bara i bloggform utan även live 🙂

  Stor kram

  Anette

  Svara
 4. admin

  Martin, det är så mycket knäppa grejor som pågår för jämnan att man blir helt matt emellanåt.
  Skamliga förslag ska man alltid tacka nej till, tro på sig själv och fortsätta den inslagna banan som man har bestämt sig för.

  Kram

  Anette

  Svara
 5. Maria/Husligheter

  Tack Anette för att du inte inkluderar oss bloggare i kritiken utan håller debatten nyanserad! Kritiken mot tidningsförlagen håller jag i vissa avseenden med om, det skapas ett varumärkesdilemma mellan print och webb just nu som kanske blir svårt att hantera på sikt. Men det är förlagshusens problem, inte vi bloggares. Och vi har ju varken med varumärket eller hur det behandlas att göra. Kram på dig och trevlig fortsatt helg!

  Svara
 6. Inredningshjälpen: Det krävs mod

  […] inlägg fick såklart ringar på vattnet, både i form av medhåll från bla Lotta Agaton , från mig själv också såklart den motsatta reaktionen. Ämnet kan diskuteras i det oändliga och ur flera olika […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *