Svenskt Tenns Designstipendium till Elina Johansson

av | jun 9, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

w3kmsrflu5gq1rfccpj3

Elina Johansson, nyutexaminerad från Formprogrammet vid Beckmans Designhögskola får Svenskt Tenns designstipendium med motiveringen:

”Elina Johansson tilldelas årets Svenskt Tenn-stipendium för hennes oerhört spännande arbete med att utveckla nya material utifrån bland annat cellulosafibern och kaffesump”, skriver Svenskt Tenn.

”Att som student på Beckmans formlinje fördjupa sig i materialframtagning istället för att skapa en produkt eller en möbel tycker vi inte bara lyfter det långsiktiga och hållbara tänkandet, det känns också i tiden och visionärt,”säger Thommy Bindefeld, Creative Director på Svenskt Tenn.

ntyvwmrahq2j0czoisee

r25nwduxsoyl7zopsung Pressbilder Svenskt Tenn

Svenskt Tenns Designstipendium
Svenskt Tenn är sedan många år en av delägarna i Beckmans skola. För ett par år sedan instiftade de ett stipendium för en formstudent från Beckmans Designhögskola på 10 000 kronor samt möjlighet att ställa ut i butiken på Strandvägen.

I år är det tredje året som Svenskt Tenns designstipendium delas ut till en avgångselev från formlinjen. Stipendiet delas ut till den student som har visat; kvalitet, långsiktighet och god form i sitt examensarbete. I år har Svenskt Tenn valt att framförallt premiera kvalitet och långsiktighet och att koppla stipendiet till det som Svenskt Tenns vinst går till – nämligen ekologisk forskning.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *