Fritz Hansen firar jubilarerna PK22™ och PK61™

av | jun 9, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

unspecified-5

I år firar designklassikerna fåtöljen PK22™ och soffbordet PK61™ designade av Poul Kjærholm 60 år.
Detta vill så klart dess licenstillverkare Fritz Hansen uppmärksamma och fira lite extra och gör det med en limiterad utgåva.
Kolla in de supertjusiga pressbilderna som landande i min mailbox alldeles nyss!

unspecified-2

unspecified-3

Fåtöljen PK22™ anno 2016 är en symbol för elegans med sina enkla rena linjer och fåtöljens underrede av rostfritt stål kombineras med mjukt nubuckläder i rika jordnära toner ger möbeln ett elegant och fjäderlätt intryck.
Utformad på precis samma sätt som Kjærholm avsett den från början, men för jubileumskollektionen har Fritz Hansen adderat en galvaniserad antracityta till stålet.
Det nya utseendet ger möblerna ett förstklassigt uttryck och en mindre industriell look. Det lyxiga Royal nubucklädret har en subtil textur och en sammetslen känsla som kommer att åldras med skönhet och bli mjukare, glansigare och ljusare i tonen med åren.

unspecified-4

unspecified

unspecified-1 Pressbilder Fritz Hansen

Soffbordet PK61™ anno 2016, ett magnifikt marmorbord som kännetecknas av framförallt den storslagna marmorn.
Soffbordet skapades av Kjærholm för att komplettera fåtöljen PK22 och till jubileumsutgåvan har Fritz Hansen har adderat en galvaniserad antracityta till stålet även på underredet av bordet och kombinerat det med en bordsskiva i petra-marmor, en elegant djupt grå marmor med vit ådring för en modern look.
Petra-marmor härstammar från forntida Persien och är en eftertraktad stark och hård marmor med en mycket låg absorption som gör det enkelt att underhålla.

Tidlösa vackra möbler som med god omvårdnad bara blir vackrare med åren, möbler att älska i flera generationer.
Det utförandet av PK22™ och PK61™ som du ser här ovan är limiterade utgåvor och kommer endast att produceras under 12 månader och finns ute i butik from september 2016.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *