Haymarket by Scandic – Stockholm’s senaste designhotell

av | maj 14, 2016 | Design, Okategoriserade

iMageWithFallbackAndMagik-7.aspx

Du som har följt bloggen ett tag vet nog vid det här laget att jag älskar att bo på härliga hotell och i synnerhet designhotell.
Därför känns det ju fullt naturligt för mig att visa upp Haymarket by Scandic, Stockholms senaste designhotell som slog upp portarna nu i veckan.
Jag var inbjuden till pressfrukosten men då befann jag mig i Göteborg, men Helena var där så via hennes bilder fick jag jag gå på pressfrukost den här gången.

iMageWithFallbackAndMagik-9.aspx

iMageWithFallbackAndMagik-8.aspx

Hotellet inryms i det gamla PUB-varuhuset som ligger vid Hötorget, och ritades ursprungligen av Cyrillus Johansson, Hakon Ahlberg, Artur von Schmalensee och bröderna Erik och Tore Ahlsén och stod klart redan 1920.
Nu har dock byggnaden rustats upp och fått ny tjusig kostym i form av modern design med tydliga influenser från då det begav sig, och inte minst Art Deco-stilen som vi ser mycket av just nu är tydligt framträdande.
Färger, mönster, materialmixer och inredningsdetaljer av sällan skådat slag så långt ögat når, ja det är iallafall min bild av det hela via pressbilderna som fått skickat till mig.

iMageWithFallbackAndMagik-4.aspx

iMageWithFallbackAndMagik-5.aspx

iMageWithFallbackAndMagik-6.aspx

Den exklusiva känslan syns tydligt i möbler och inredning med juvelfärgad sammet, krom, marmor och mässing.
Tapeterna i hotellet är specialframtagna och likaså textilier som mattor, överkast och gardiner. På Haymarket har konsten en central del i inredningen där originell fotokonst sätter en personlig prägel på rummen.

iMageWithFallbackAndMagik-1.aspx

iMageWithFallbackAndMagik.aspx

iMageWithFallbackAndMagik-2.aspx

iMageWithFallbackAndMagik-3.aspx Pressbilder från Haymarket by Scandic

Signatur-hotellet Haymarket by Scandic har totalt 405 rum varav 16 sviter, och en av dessa är dessutom en lyxsvit på 55 kvadratmeter med privat takterrass, visst låter det härligt?
Haymarket Scandic erbjuder även faciliteter som en egen biosalong, ett gym och även tre olika restauranger som döpts till Greta, The Americain och Paul’s.
Jag ser fram emot en vistelse på hotellet och att få njuta av hela konceptet som utlovas där inom kort, vem vet kanske snarare än jag anar!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *