Alcro Färgfonden (sponsrat inlägg)

av | maj 9, 2016 | Annons, Okategoriserade

Jag kommer på mig själv att allt som oftast upprepa devisen att, det ofta är de små, små detaljerna som gör den stora skillnaden, ja faktiskt både när det gäller inredning och livet i det stora hela.
Att till exempel förändra ett rum genom att måla om väggarna, måla en möbel i en favoritfärg, nya textilier, sätta in en liten bukett färska blommor osv.
Samma tillvägagångssätt kan lätt appliceras i vardagen, le mot dem du möter, gör en god gärning och visa att du bryr dig om någon, ja även personer som du kanske inte känner så väl.
Vad finns det att förlora?

Nu undrar du kanske var jag är på väg med mitt resonemang i det här blogginlägget, och det ska jag komma till nu, jag vill nämligen i samarbete med färgföretaget Alcro berätta om deras initiativ som de kallar Färgfonden, och den kampanj som pågår kring denna just nu.
I och med Färgfonden ger Alcro Dig och alla andra, chansen att förverkliga olika samhällsnyttiga och välgörande måleriprojekt som man kan tänkas komma på.
Alternativen är säkert många och egentligen är det nog bara fantasin och omtanken som sätter gränserna för vilka olika projekt man skulle kunna komma fram till.
Jag personligen tänker såklart genast på bortglömda lekplatser, ungdomsgårdar, föreningslokaler, barnsjukhus och äldreboenden, hur tänker du?
Att visa att man bryr sig om någon annan bara genom en liten gest kan betyda så otroligt mycket för framtiden, både för andra, din egen självkänsla och för att bygga gemenskap människor emellan.
Anledningen till Alcro har startat Färgfonden är att det är en del av deras hållbarhetsarbete, att de vill återinvestera i vårt samhälle, miljön och för att utvecklas som företag, och allt det här hänger ju ihop om man tänker efter.

Efter att ha sett filmen minns jag tillbaka till ett studiebesök vid Barnsjukhuset i Göteborg där man hade målat om, gjort extra fint och färgglatt samt inrett för barn på de avdelningarna där riktigt svårt sjuka barn vistas, och fick höra berättas hur mycket det hade inneburit dels för de sjuka barnen, men även för deras föräldrar och syskon.
Det var ett studiebesök som rörde mig tårar.
Och som sagt, Du som läser det här får fritt ansöka om medel ur Färgfonden, men kom ihåg att det är det en jury från Alcro som avgör vilka projekt de kan och vill stötta.
Tänk igenom vilket syfte du vill uppnå med ditt måleriprojekt, och lägg gärna lite tid på att fundera ut något riktigt bra samt en utförlig beskrivning om själva projektet.
Vill du veta mer så hittar du all information hos Alcro .

*Inlägget är skrivet i samarbete med Alcro

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *