Comviq – The story of Karim (sponsrad video)

Det finns ju mängder med olika reklamkampanjer och reklampersonligheter för den delen, som återkommer om och om igen, en del av dem fastnar man lite extra för och en av dem är helt klart karismatiske Comviq Karim!
En riktig reklamsuccé där vi får följa Karim och hans vapendragare Krister och ibland inbjudna gäster i kiosken eller ute i vida världen, och allt som oftast är upplägget av skämtsam karaktär.
Jag personligen har fnissat en hel del till Karim’s och Kristers olika utspel, men den här gången är faktiskt tonen i reklamfilmen av det lite allvarligare och mer eftertänksamma slaget.
I den sprillans nya videon som jag presenterar i samarbete med Comviq, får vi den här gången följa med på en resa som tar oss från starten av Karim’s livshistoria i Bagdad på 1950-talet och fram till där han befinner sig som kioskägare i Sverige idag.
En resa som bjuder på en del kopplingar till den verklighet som drabbar många människor som befinner sig på flykt, eller i oroliga situationer i olika länder även idag år 2016.
Ett problem som väl alltid har funnits mer eller mindre, och nej det verkar inte se så ljust ut för framtida generationer heller.
Ta del av Karim’s historia via videon här nedan!

Livsöden, fattigdom, olycklig kärlek och mer där till är ingredienser som finns som en del av våra liv på ett eller annat sätt, en del förskonas helt och en del blir hårt utsatta.
Att gladlynte Karim som egentligen heter Tariq Alkhizais bar på en sådan historia hade åtminstone jag ingen som helst aning om, men genom att öppna upp och prata mer med varandra så få vi ju automatiskt reda på mer och kan visa mer respekt och förståelse.
Videon här ovan som du förhoppningsvis nyss har sett, har Comviq dels gjort som en spelfilm där Karim får gestalta Tariqs liv och dels en intervjufilm med Tariq där han med egna ord berättar om sin uppväxt i Irak och om hur hans nya liv i Sverige sett ut.
En kampanj som vill uppmana oss alla och en var att prata mer med varandra och ta del av varandras historier och livsöden.

* Inlägget är skrivet i samarbete med Comviq

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.