Marmoker – drömmar om marmor

av | apr 6, 2016 | Design, Inredning & Inspiration, Okategoriserade

Idag tänkte jag dela med mig av mina drömmar och min inspiration när det gäller marmor som materialval eller inredningsdetalj i hemmet.
Marmor är ett material som vi älskar att frossa i från högt till lågt, allt ifrån möbler, badrum, köksbänkar och mindre inredningsaccessoarer, och vi verkar inte riktigt få nog av marmortrenden som rullar på sedan några år tillbaka nu.
Marmor är som du säkert redan vet inte bara otroligt snyggt utan även ett material som är ganska känsligt och det blir tyvärr lätt fläckar om det tex utsätts för syrehaltiga vätskor, frukter osv.
Här i detta inlägget tipsar jag i samarbete med www.kakeldaxgruppen.se om deras Marmoker-platta med marmorutseende som finns i flera olika kulörer och storlekar, ett fint alternativ till riktig marmor.
Granitkeramikplattan Marmoker från Casalgrande ger dig den äkta marmorns naturliga lyxkänsla i ett lättskött, hållbart material och finns i en härlig färgskala från mörkaste Nero Creta till bländande vit Carrara.
Materialet har använts i tusentals år och anses fortfarande vara det mest hållbara man kan klä en yta med, inte minst tack vare keramikens många fantastiska egenskaper – det är hållbart, vattentätt, syrabeständigt, lättstädat, blankt / matt, hygieniskt och dekorativt på samma gång.

1. Marmor uppåt väggarna

Ringvagen-112-Foto-Fredric-Boukari1 Foto: Fredric Boukari för Historiska hem.

Ett kök med marmordetaljer står högt upp på många inredningsintresserades önskelista, så även på min.
Tidigare har vi mest sett bänkskivor av marmor, men på senaste tiden så har marmorn spridit sig även uppåt väggarna, bokstavligt talat.
Ett enklare och billigare alternativ om man inte har möjlighet att byta ut nyss nämnda bänkskiva som oftast drar med sig ny vask, spis osv är att sätta upp ett stänkskydd med marmorlook och då passar ju Marmoker alldeles ypperligt.
Gillar man utseendet ovan kan man tex använda storleken 60×60 alternativt 30×60 eller också någon av de mindre storlekarna, plattorna finns i storlekarna 10×60, 30×60, 60×60, 30×120 och 60×120
Ju mindre yta man har till sitt förfogande desto mindre storlek på plattan tycker jag, för att få till rätt proportioner.

2. Fixa TV-bänken

ikea_diy_tv_bank_metod_inspiration_1 Foto: Sara Medina Lind styling: Pella Hedeby/IKEA

Bilden ovan har jag lånat från IKEA och deras blogg Livet Hemma där stilisten Pella Hedeby har byggt en snygg TV-bänk av METOD överskåp som passar till kyl och frys.
En förvaringslösning som blir en snygg möbel i vardagsrummet och extra tjusigt om man toppar skåpen med en snygg stenskiva, ett tips som jag personligen funderar på att anamma här hemma hos mig.
På bilden ser vi betongklinkerplattor, men visst vore det snäppet snyggare med Marmoker-plattor i stället?
Använder man köksskåp som utgångspunkt så passar plattorna som mäter 60×60 utmärkt och man slipper att att måttanpassa dem osv.
Vill man ha en vit möbel som här ovan kan man använda Marmoker Canova Lucido och väljer man tex en svart bänk så funkar det ju perfekt att använda Nero Creta istället.

3. Drömbadrum

badrum__r_medium Bild lånad från Nobis Hotel

Jag önskar mig ett nytt fint badrum, och när vi bor på några av våra favorithotell som har just marmorbadrum, så brukar jag ofta utbrista ”Åh ett sådant badrum vill jag ha”.
Bilden här ovan har jag lånat från ett av mina favorithotell i Stockholm, designhotellet Nobis Hotel, och som ni ser så har de riktiga marmordrömmar till badrum där.
Mitt badrum skulle dock inte ha plattor fullt så högt upp på väggarna utan med avslut ungefär på mitten, en fin list och sen en vacker tapet ovanför.
Ett inkaklat badkar modell XL som på bilden finns dock med på önskelistan, och drömma får man ju.

Just nu har jag dessutom en rabattkod till er mina kära läsare, om ni skulle vilja använda er av Marmoker tex i köket, badrummet eller varför inte fixa en fin TV-bänk som den här ovan?
Rabattkoden som gäller vid köp av valfri Marmoker i web-butiken är MARMOKER10 och ger 10% rabatt (gäller tom 2016-05-31)

*Inlägget är skrivet i samarbete med Kakeldaxgruppen

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *