Vårdepression eller våryra?

IMG_9549

Det här inlägget blir återigen ett inlägg av det lite personligare slaget, och rubriken här ovan avslöjar ämnet.
Jag vet inte om det var igår eller i förrgår som jag hörde snabbt på TV att det faktiskt är en hel del människor som påverkas av det starka solljuset som kommer nu på våren, och inte direkt positivt utan som faktiskt blir trötta och lite nedstämda istället för pigga och uppåt som man kanske tror att alla blir.
Jag är alltså inte ensam.
Jag tillhör dem som tycker att det starka ljuset och omställningen från ombonat och mysigt, till full fart och fläkt faktiskt är riktigt jobbigt.
Inte så att jag deppar ihop fullkomligt och drar en filt över mig, men jobbigt.

IMG_9551

Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det är samma känsla varje år vid den här tiden, och det känns så motsägelsefullt och fel att känna sig deppig och trött när ”alla andra” tycker att livet äntligen leker igen.
Men, det är faktiskt skönt att veta att man inte är ensam om att känna så här, och det är av samma anledning som jag delar med mig av detta här i bloggen.
Mitt förhållningssätt till det hela är att försöka att inte tänka så himla mycket på att det är fel att känna sig så, jag försöker vara snäll mot mig själv och omger mig med sådant som jag tycker om, tex uppiggande färger, äter bra mat, sover när jag behöver det osv.
Låter det svamligt? Isåfall bjuder jag på det.

IMG_9550

Dagens humörhöjare här hemma hos oss är definitivt det fina körsbärsriset i full blom, magiskt fint och Dagg-Baden fick komma till nåders igen efter att ha stått i skamvrån ett tag.
Jag köpte min Dagg-vas innan den var så poppis som den är idag och har haft den i över fyra år, och man tröttnar ju lite efter ett tag och där är bästa tipset att plocka undan prylen i fråga och spara för att sen plocka fram den igen när man blir sugen igen.
Inte slit och släng med andra ord.

Ha en fortsatt fin kväll

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.