IKEA – kollektionen ANVÄNDBAR och boken Vänligare Hem

av | mar 16, 2016 | Design, Okategoriserade

ANVÄNDBAR-collection-Studio-Ganszyniec-6

IKEA har ju utlovat en faslig massa nya kollektioner under 2016, i förra veckan presterade jag deras aprilnyheter här hos mig och idag tänkte jag visa den kommande kollektionen ANVÄNDBAR som även den kommer nu i april, eller faktiskt exakt den 8 april om vi ska vara precisa.

IKEA-ANVÄNDBAR-sustainability

ANVÄNDBAR-collection-Studio-Ganszyniec-1-1

ANVÄNDBAR är som IKEA själva beskriver det ”en kollektion som vill uppmuntra till ett mer hållbart liv hemma, att spara vatten och energi, återvinna och återanvända, och att odla nära – många små val som gör stor skillnad för vår planet”
Ett ansvarstagande i stort och i smått som ligger helt rätt i tiden, eller förlåt, för allas vår framtid.

IMG_9400

IMG_9401

I kollektionen ingår produkter gjorda av naturmaterial som terrakotta, trä och bomull från mer hållbara odlingar.
Vi ser självvattnande krukor, lergrytor och shoppingkassar som kan användas många gånger.
ANVÄNDBAR innehåller också produkter som hjälper till att ta hand om disk, städning och avfall på ett smidigt och mer hållbart sätt.

IMG_9406

För den som vill ha ännu mer inspiration släpps samtidigt boken ”VÄNLIGARE HEM”, en bok fylld av bra tips för en grönare och mera medveten livsstil, en välkommen bok tycker jag som tror att det faktiskt är en hel del som vill dra sitt strå till stacken, men som inte riktigt vet hur, tycker att det är krångligt osv.

IMG_9405

IMG_9404

IMG_9403 Pressbilder från IKEA

Bilderna här ovan som är hämtade från boken ser ju onekligen inspirerande och inbjudande ut tycker, massor med roliga detaljer, lösningar osv att anamma.
Jag ska även erkänna att jag personligen behöver bli bättre på att tänka grönt i min vardag, så ett ex av boken Vänligare Hem kommer jag att inhandla pronto när den finns i butik.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *