IKEA Art Event 2016 (sponsrad video)

image

För några år sedan, jag minns inte på rak arm när, blev det ju otrolig populärt att inreda sitt hem med posters och prints, gärna svartvita, och skapa fina tavelväggar osv.
Men allt går i vågor, och nu ser vi åter en efterfrågan och ett intresse för mer unika konstföremål både nya och gamla alster, som gärna får blandas i en salig blandning med nyss nämnda prints i våra hem.
Och som en naturlig följd av detta, tror jag, lanserar nu IKEA en kollektion med tavlor som heter IKEA Art Event 2016!

IKEA utlovar konst för alla och öppnar alltså upp ett tillfälligt konstgalleri, en kollektion i begränsad upplaga som skapats av 11 samtida konstnärer som deltar med vardera ett verk.
Konstnärerna kommer från vitt skilda delar av världen och man kan nog säga att ingens verk är det andra likt.
Det hela går av stapeln under några dagar med start den 22 april 2016 och då få alla som är snabba och hänger på låset möjlighet att investera i fantastisk konst, och självklart till ett fantastiskt pris eftersom sett är IKEA vi talar om.

Det här är dock inte första gången som IKEA ger sig in i galleribranschen, nej IKEA Art Event är faktiskt en uppföljare till IKEA Gatukonst som lanserades för ett tag sedan.
Den här gången ser vi konstnärer som Annika von Hausswolff, Rankin och Mandy Baker, och kollektionen består av konstaffischer med 11 motiv som spänner från det abstrakta till det figurativa i en spännande och personlig mix.

Blev du nyfiken på kollektionen och vill veta mer om det hela så kika gärna på filmen här nedan, och kom ihåg datumet 22 april för då gäller det att vara snabb om man vill slå till på något av konstverken.

*Inlägget är skrivet i samarbete med IKEA

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.