Aprilnyheterna hos IKEA

av | mar 11, 2016 | By AGUS, Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IKEA_VALLENTUNA_5_sitssoffa_Murum_Hillared

IKEA_FAKSE_matta_200x250cm

Igår skickade IKEA ut ett pressmeddelande med en hel rad olika nyheter som kommer inom kort hos dem, ja närmare bestämt så är det aprilnyheterna som vi talar om.
I vanlig ordning när det gäller IKEA, så är det väldigt många produkter som lanseras, så jag har helt enkelt plockat russinen ur kakan och visar mina favoriter.

Här ovan ser vi nya multifunktionella soffan VALLENTUNA som samt mattnyheten FAKSE.

IMG_9334

IKEA_BIRKET_matta_VALLENTUNA_soffkombination

IKEA_VALLENTUNA_3_sitssoffa_med-sang_Orrsta_ljusgra

Soffan VALLENTUNA igen fast denna gången i annat utförande, och den som är observant ser nog att det är en flexibel och förändringsbar soffa som går att sätta ihop efter eget utrymme och behov.
Soffan sätts ihop med moduler som kan kombineras ihop till en soffa som även fungerar som en säng, för en person eller för flera, och det finns även förvaringsutrymme för tex sängkläder.
Dessutom finns det ett stort utbud av avtagbara och tvättbara klädslar som kan kombineras efter tycke och smak, och armstöden och ryggstöden kan exempelvis kläs i andra klädslar än sitsarna.

IKEA_BIRKET_kuddar_i_metervara

Nya serien BIRKET innehåller både en snygg matta och härliga textilier (metervara) som passar fint ihop.

IMG_9331

IMG_9328

Intresset för hemmaodling samt att inreda sitt hem med naturlig grönska är såklart en trend som även IKEA har tagit fasta vid.
I april lanseras odlingsbänken HINDÖ som är riktigt fin, tycker jag.

IMG_9327

Nike Karlsson har designat pinnastolen NORRARYD, om man nu kan kalla det för att man designar en pinnastol år 2016 som har funnits sedan hur länge som helst.
Men hur som helst pinnastolen, kanske vår mest traditionella köksstol här i Sverige sedan många år tillbaka finns nu även hos IKEA, och det finns några små detaljer som faktiskt gör den speciell om man tittar lite extra noga.

IKEA_SANNING_mugg-700x467

IMG_9329

IKEA_SANNING_tallrik

Porslinsserien SANNING med klassisk räfflad kant kommer säkert att bli en favorit hos många nu i vår, och den finns även i varianter med blommönster och sirliga grafiska detaljer.
I serien ingår muggar, fat och skålar.

IKEA_FYRESDAL_dagbadd-700x680

Soffa, dagbädd eller säng, nyheten FYRESDAL kan man använda till mycket, och enkelt skapar man en ”egen version” genom att tillsätta textiler som man gillar.

IMG_9330

Sist ut i raden av nyheter ser vi en liten men naggande god nyhet, nämligen lilla ljushållaren STILLHET med mässingslook för bara 69 kr.

Samtliga bilder i inlägget är pressbilder från IKEA.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

3 Kommentarer

 1. anna

  Vet du vad de små soffborden heter – och om de finns redan nu eller lanseras i april?

  stort tack,

  anna

  Svara
 2. Sisustusuutiset - Meillä Kotona -blogit

  […] Ja lopuksi muutama sananen Ikean uutuuksista, joita tuntuu riittävän lähes jokaiselle viikolle. Keväällä myymälöihin saapuu mm. kuvassa näkyvä moduleista koostuva Vallentuna-sohva, johon saa vuodesohvamodulin. Onpa moduleiden sisään mahdollista säilöä myös esim. petivaatteita. Muita uutuuksia ovat mm. Fakse-matto, Birket-tekstiilimallisto, Hindö-puutarhapöytä, Norraryd-pinnatuoli sekä Sanning-posliiniastiat. Lisää kuvia uutuuksista voi kurkata vaikkapa Inredningshjälpen-blogista. […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen: IKEA – kollektionen ANVÄNDBAR och boken Vänligare Hem

  […] har ju utlovat en faslig massa nya kollektioner under 2016, i förra veckan presterade jag deras aprilnyheter här hos mig och idag tänkte jag visa den kommande kollektionen ANVÄNDBAR som även den kommer […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *