La Pomme design Ingegerd Råman

av | mar 5, 2016 | Design, Okategoriserade

xwnwbsb2ua2bujgkzfac Pressbild från Brännland Cider

Även om jag är ute och reser just nu, så tycker jag att det är kul att hålla koll på lite nyheter som florerar i inredningsbranschen, så det blir en liten blandning av inredningsblogg och reseblogg de kommande dagarna, hoppas att ni gillar det!
Ingegerd Råman är minst sagt aktuell i år, inte minst med kollektionen VIKTIGT för IKEA, och när jag fick se nya glaset La Pomme som Ingegerd designat för Brännland Cider så kände jag att det var en nyhet som jag vill dela med mig av.

Ett glas utformat av Ingegerd Råman för Brännland Iscider, glaset släpps i samband med ett evenemang vid Matbordet hos Mathias Dahlgren den 7:e mars, där Ingegerd Råman kommer att finnas med för att berätta mer om processen med att utveckla La Pomme.

”Glaset är formgivet för att interagera med och kontrastera Brännland Iscider. Som sensoriskt kärl lyfter glaset isciderns karaktäristiska syra men förmedlar ändå den djupa sötma som är dess kännetecken. I sin form påminner La Pomme om ett litet äpple och kontrasterar därmed iscider-flaskans slanka resning. En påminnelse om var iscider faktiskt kommer ifrån, äpplen. En kombination av jord och elegans.”

La Pomme tillverkas av Skrufs glasbruk i Småland och varje glas är blåst för hand och unikt i sig självt.
Brännland Iscider för er som inte vet (jag hade ingen aning själv) är ett dessertvin som framställs av svenska äpplen.
Kort och gott skulle man kunna sammanfatta samarbetet med att det är en hyllning till svensk design, svenska råvaror och inte minst traditionellt svenskt hantverk.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. anitaenglish

    Maximize this area with the brilliant concept of Vacuum Storage. Customer satisfaction is the primary concern for these people. And, actually, most of the people have no problems in paying more.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *