Tre och Kompisbyrån presenterar Musikkompis (sponsrat inlägg)

av | mar 3, 2016 | Annons, Okategoriserade

Har du funderat på vilken inverkan musik har på ditt liv, och vilken enormt härlig kraft den besitter?
Helt otroligt när man tänker efter, för musik i en eller annan form följer oss mer eller mindre igenom hela livet, och kring musik skapar vi relationer, minnen, traditioner osv.
Inte minst just nu engagerar ju musik människor i hela Europa genom Eurovision Song Contest där finalen går av stapeln i Stockholm.
Människor i alla möjliga åldrar från Europas alla länder samlas för att tävla i musik och det skapar gemenskap och på ett sätt som få andra saker kan jämföra sig med.
Musik är ju som ett eget språk, oavsett var vi kommer ifrån i världen så kan vi förstå melodislingornas budskap, ja musiknoter er likdana ut här i Sverige som i världens alla andra länder, finurligt inte sant?
Jag personligen är väldigt dålig på att hålla koll på senaste hitlåtarna eller artisters namn, men det jag vet däremot, är att bra musik har en otrolig förmåga att få mig i olika sinnestämmnngar.
Ja ni vet, upptempo låtar att dansa loss till, lugna melodier att slappna av till och kanske rent av gråta en skvätt till när man är sentimental, ja vilken fantastisk kraft musik är.
Musik bär på oändligt många budskap och massor kärlek till oss alla oavsett var vi kommer ifrån, vilken hudfärg eller vilket språk vi talar, och här kommer ytterligare ett budskap som helt klart är av det viktigare slaget.
Kolla in videon här nedan inspelad på ett asylboende i norra Sverige där Sabina Ddumba framför sin hitlåt ”Not to young” tillsammans Naim Kassis från Syrien, så förstår du litet bättre vad jag menar!

Musikkompis är helt nytt intiativ som har tagits av mobiloperatören Tre och Kompisbyrån som nu inleder ett samarbete där ambitionen är att stärka integrationen i Sverige genom musik, vilken fantastisk idé!
Tre känner du säker till sedan tidigare, Kompisbyrån arbetar med att sammanföra människor, och genom projektet Musikkompis ska de tillsammans skapa möten och bygga relationer mellan etablerade svenskar och nytillkomna svenskar runt om i hela 9 olika städer i Sverige.
Med i projektet finns tre svenska musiker, ja inga mindre än nya stjärnskottet Sabina Ddumba, veteranen Eva Dahlgren och Little Jinder, som är en helt ny bekantskap för min del.
Nya bekantskaper berikar livet och bara genom att jag fick vara en del av den här kampanjen har jag lärt mig något nytt, nya bekantskaper och musik blir man varken för ung eller för gammal för!
Och på tal om Eva Dahlgren, jag såg hennes come back som hon gjorde under Grammisgalan nyligen, och hennes nya låt berörde mig på djupet, ja så där som bara en riktigt bra låt kan göra.

Om du blev berörd av budskapet i videon här ovan kan du läsa mer om projektet på musikbyrån.se och kanske kan du tänka dig att bli en musikkompis till någon nyinflyttad i din närhet?

*Inlägget är skrivet i samarbete med Tre och Kompisbyrån

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *