Fisktips från ICA och Grythyttans gastronomistudenter (sponsrad video)

Här hemma hos oss är det oftast jag som lagar maten, jag älskar att laga mat och framförallt att experimentera fram nya favoriter, ja att följa recept har aldrig riktigt varit min grej.
Jag lagar väl egentligen alla möjliga sorters mat, men framförallt så gillar jag fiskrätter eftersom jag personligen tycker att fisk är betydligt lättare att lyckas med än kött.
Det kanske låter konstigt för en del, jag vet att många tycker att det är svårt att tillaga fisk, men det är det faktiskt inte!
Mina bästa tips är att använda fina råvaror, helst färsk fisk från fiskdisken, och att inte krångla till det för mycket.
Enklaste och godaste fisken tillagar jag insvept i folie i ugnen på låg temperatur, och det mina vänner är nästintill omöjligt att misslyckas med, också älskar jag den gamla klassiska rätten inkoktlax med skarpsås,stekt panerad torsk eller…ja ni förstår nog att jag gillar fisk.
Mina tips i all ära, men om du villa ha riktigt proffsiga fisktips så ska du kika på videon är nedan där ICA tillsammans med Grythyttans Gastronomistudenter reder ut allt från temperaturer till tekniker och lär oss att laga fisk så att det blir gott, på ett lätt och rätt sätt.

Och som av en händelse så är det faktiskt just fisk som ska avnjutas till middag här hemma hos oss, kanske inte tillagat med samma precision som kockarna på Grythyttan, men så bra som jag kan och nu har jag ju fått bra tips dessutom.
Fiskgratäng med torskryggfilé, spitsat gratängmos, smörslungad spenat och Hollandaise med citron, en av mina paradrätter som jag ofta lagar.
Allt sköter sig själv i ugnen, nja nästan iallafall och det blir alltid lika lyckat och gott!

*Inlägget är skrivet i samarbete med ICA

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 reaktioner på “Fisktips från ICA och Grythyttans gastronomistudenter (sponsrad video)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.