th

En av de montrar som jag besökte igår tillhör välkända och omtyckta Thonet, och mitt främsta mission där var att spana in deras nya utemöbler som det viskats om i korridorerna.
Jag var inte ensam om att vara där för att spana in deras nyheter, så det var inte så lätt att försöka ta egna bilder som gör det hela någon rättvisa, men jag tog bilden ovan och fick med mig ett presskit med pressbilder osv.

Thonet-All-Seasons-outdoor-furniture_dezeen_08

Stolen ovan heter S 35 Lounge Chair and Footstool och har designats av Marcel Breuer.
Hela All Season-serien innehåller traditionella utemöbler som designades redan under Bauhaus eran men som nu relanseras något uppdaterade för att passa in i vår tid.
Historia, story telling, tradition och hög kvalitet – precis enligt rådande tendenser.

image

image

image

De olika delarna i kollektionen har fått sin design av olika formgivare, S 34 Cantilever Chairs på de härliga sommarbilderna ovan har designats av Mart Stam som föddes i slutet av 1800-talet och gick bort 1989.

Thonet-All-Seasons-outdoor-furniture_dezeen_13 Pressbilder från Thonet

Och sist ut ser vi S 533 Chair designad av Ludwig Mies van der Rohe, och med tanke på Thanet’s otroliga populäritet för övrigt så tror jag att All Seasons kommer att bli succé och vet vet, månne framtida klassiska klassiker?

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen: IMM Cologne 2016 – At a Glance

    […] har ju visat er en del av det som jag har kikat på under dagarna, ni minns kanske Gubi, String, Thonet, och &tradition. Och som följer kommer nerslag från sådant jag spanat in och […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *