Aprilnyheterna 2017 hos IKEA

av | mar 8, 2017 | Design, Veckans Inredningsnyheter

image

Igår damp det ner ett pressmeddelande från IKEA  med deras nyheter som kommer i april, så dessa tänkte jag visa ett urval av här hos mig idag.
Häng med så kikar vi vidare!

image

Först ut har vi räfflade porslinsserien OFANTLIGT designad av Inma Bermudez som nyligen utsågs till ”Årets designer” i Spanien.
Den här nyheten fick mig  direkt att tänka på Royal Copenhagen’s räfflade White Fluted, inte exakt lika men ändå vissa drag,  eller vad säger du?

IMG_4854

I april lanserar IKEA bla en rad nyheter för ”Det flytande hemmet”, multifunktionella möbler designade för en flexibel vardag som passar till små lägenheter och för den som kanske flyttar ofta.
Smarta lösningar för folk i farten, enkelt förklarat!

IMG_4857

IMG_4856

IMG_4855

Exempel på detta är soffan EKEBOL, sittkudden DIHULT och soffbordet LALLERÖD och förvaringsserien VEBERÖD.
Möblerna är tillverkade av klarlackat stål och trä, kan separarers och återvinnas, och är designade i en industristil.

image

image

IMG_4859

Sittkudden DIHULT med överdrag av bomull och linne kan hängas upp väggen när den inte används och kan såklart även tvättas i maskin.

Skärmavbild 2017-03-07 kl. 20.11.06

Också har IKEA eker rättare sagt formgivaren Carl Överstam ägnat en god stund åt att skapa världens billigaste lampa, och resultatet är TVÄRS bordslampa som kostar 19 kr.
Portabel och lätt att flytta runt efter behov. och när lampan har gjort sitt kan de elektriska delarna enkelt separeras från plasten.
Att kostnaden för lampan är så låg beror till stor del på att man kan packa hela 500 lampor på en lastpall vilket minimerar transportkostnaderna.
Men frågan är om vi verkligen behöver den här lampan? Hur kan 19 kr per lampa täcka alla omkostnader från löner till anställda vid tillverkningen, förpackning, transporter, lagerkostnader och personal som handhar produkterna på plats i IKEA-varuhuset?
Ursäkta om jag verkar tjurig, men jag får det inte att gå ihop.HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

BAGGANÄS knoppar och handtag i stilren och modern design är framtagna för IKEA’s köksfronter men passar lika bra på förvaringslösningar i andra delar av hemmet.

Alla beslag kommer i färgerna svart, mässing och rostfritt stål, knopparna finns i tre olika former och handtagen finns i två olika storlekar.

IMG_4866

IMG_4863

SKUGGIS är en större krok med oregelbunden hexagonform gjord i slitstark och naturligt vattenavvisande bambu och kan användas överallt, även i kök och badrum.

IMG_4867

IMG_4871

IMG_4872

IMG_4869

SKÅDIS förvaringsserie med förvaringstavlan i centrum som finns i tre storlekar och två färger och därtill  tillbehör för diverse småsaker , behållare i metall och PET-plast, krokar, hyllplan och olika typer av hållare.

HyperFocal: 0

MACKAPÄR förvaringsserie  med enkel design och kompakta mått erbjuder både öppen och stängd sko- förvaring som både kan dölja kängor och visa upp finskorna!
Delarna tål fukt, är superenkel att montera med så lite som fyra skruvar för den öppna förvar-ingen.

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0 Pressbilder IKEA

Sist ut har vi NATTJASMIN mjuka, silkeslena påslakan tillverkade av fina trådar i lyocell och hållbart odlad bomull, mer exakt så är det 60% bomull och 40% lyocell.
Lyocell är gjord av förnyelsebar cellulosafiber från trä som är snäll mot miljön, och produktionen förbrukar mindre mängd vatten än bomull.
NATTJASMIN finns i färgerna vit, ljusgrå, beige och blå och kommer även i underlakan och extra örngott.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *