Inredningsnyheterna v.25

av | jun 23, 2024 | Uncategorized


Hej!
Idag har jag ännu en nyhetslista redo att presentera för dig, en liten men naggande god sådan, ja det har ju firats Midsommar och dessutom har det börjat förberedas för sommarsemester hos en del så antalet inredningsnyheter börjar sina.
Jag har inte riktigt bestämt för om jag ska pausa listan några veckor nu under sommaren, eller om jag ska köra på med listan i halvfart, men jag meddelar snart om detta.
Nu till de nyheter som jag spanat in denna veckan som blir vecka 25 i ordningen.

Först ut i veckans lista har vi en nyhet från danska  Carl Hansen & Søn som sedan 2018 inkluderat möbler designade av Børge Mogensen (1914–1972) i deras sortiment. Nu introducerar det danska möbelföretaget BM0057 Sideboard som formgavs år 1957.
Sideboardets design kännetecknas av gediget hantverk i ek och mässing, en möbel i enkel skandinavisk stil där materialen talar för sig själva.
BM0057 Sideboard är tillverkat på Carl Hansen & Søns fabrik i Gelsted, Danmark, möbeln monteras för hand och kräver noggrann hantering av tappfogar, fasade fogar, beslag och dörrar.


Och här ännu en nyhet från Carl Hansen & Søn , nu introducerar man nämligen Hans J. Wegner ’s belysningsarmaturer The Pendant och the Opala som designades på 60 och 70-talet.
Opala serien innehåller både en pendel, golvlampa och en fin bordslampa som passar bra tex som skrivbordslampa.

Den kungliga serien Bernadotte hos danska Georg Jensen behöver ingen närmre presentation i sig, men det behöver däremot de nya produkterna som nu ansluter sig till den populära skaran av befintliga produkter.
Ovan i bild ser vi den nya vattenkokaren och brödrosten med de stilrena struktur-räfflorna, produkterna kommer i den populära rostfria finishen eller svart rostfritt stål om man föredrar det.
Så himla fina!

House of Finn Juhl relanserar nu lounge-stolen SW86 döpt efter dess originals tillverkare Søren Willadsen Møbelfabrik som producerade stolen på 50-talet.
Stolen återkommer nu med under ett nytt namn nämligen ‘Kettelhut’ och premiärvisades under 3 Days of Design i Köpenhamn.

Det danska företaget Vipp som från start blev kända för den pulverlackerade pedalhinken i vitt, och som idag ett gediget sortiment bestående av kökstillbehör, möbler, textilier och keramik, lanserar nu pedalhinken i rått polerat stål som är resultatet av 85 års hantverkstradition, och kanske det mest exklusiva utförandet någonsin.  Ja knappast någon har väl missat att rostfritt stål som material är inne igen när det gäller kök osv?

Förutom själva pedalhinken så kommer även tandborstmuggen och tvålpumpen i samma utförande.

FLD Art Award tilldelas i år Carl Martinsson,  Carl är född 1991 arbetar som snickare, möbeldesigner och konstnär men trotts sin ringa ålder har han tidigt visat upp stor skicklighet och skapande.
Hans intarsia i trär är imponerande med egensinniga gester och vackra kompositioner så lyder en del av motiveringen som gjorde att Carl tilldelades priset i år och jag kan inte mer en hålla med, vilket fantastiskt hantverk.

Ovan ser vi resultatet av samarbetet mellan designstudion Form Us With Love och Stolab, ja nya kollektionen Alt beskrivs som en modern flirt med den klassiska pinnstolen!
En serie stolar som med sitt rena och mer samtida uttryck är en modell som passar i varierande sammanhang: runt hemmets matbord, konferensbordet eller restaurangen och möjlighet att få den som klädd variant, med olika typer av underreden och varierande färgsättning gör den till en flexibel och tilltalande serie för såväl mer offentliga sammanhang som i hemmets hjärta.

Tidigare i år belönades vinstället Silo med utmärkelsen Årets Inredningsprodukt vid Scandinavian Design Awards 2024, namnet kommer av  den grekiska vingudens vän Silenus och är är inspirerat av typologin från klassiska vinkällare och kan förvara 4 flaskor per enhet, staplas upp till fyra enheter högt.
Nu kommer det prisbelönta vinstället, tidigare tillgängligt i svartbetsad ask, naturlig ask och målad röd, i en ny  ärtgrön nyans.

Det hyllade svenska smyckesvarumärket Maria Nilsdotter har nyligen gjort ett  samarbete tillsammans med Sjöstrand,  nämligen en begränsad upplaga av den ikoniska kaffemaskinen The Original tillsammans med försilvrad inslag från Maria Nilsdotters värld.
Resultatet är en berättelse där man hämtat delar ur de båda varumärkenas arv, och blandar de rena linjerna från nordisk design med Maria Nilsdotters djärva estetik.
Finns endast att beställa fram till 5 juli.

Trinidad Chair ovan i bild designad av Nanna Ditzel, en stol som lanserades år 1993 hos Fredericia Design och som varit en stor succè sedan dess och som numera räknas till de moderna möbelklassikerna. Nu kommer den populära stolen i en variant tillverkad av Oregon Pine, fritt översatt till kanadensisk furu.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i samband med texterna om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *