Min Midsommar

av | jun 22, 2024 | Uncategorized

*inlägget innehåller annonslänkar

Hej fina!

Igår blev det inget inlägg här hos mig, jag hade nämligen vikt dagen enbart åt lättja och lite midsommarfirande om än mycket stillsamt sådant här hemma i Torekov. Vädret visade upp sig från sin allra bästa sida med strålande sol från en ljusblå himmel hela dagen, som att vinna högsta vinsten, ja sådant väder är vi inte bortskämda med när nyss nämnda dag ska firas. Idag är det dock dess motsats, gråväder och regn, ja midsommarvädret fast en dag för sent kan man säga.

Vi begav oss ut för att plocka lite midsommarblommor i det fina vädret, inte till någon krans att ha i håret men till en fin egenplockad midsommarbukett att ha på bordet. De traditionella färgerna blått, rött och vitt eller rättare sagt blåklint, vallmo och prästkrage är inte min melodi så det fick bli en rosa bukett med inslag av blått istället.

Jag brukar inte få så värst mycket kommentarer vare sig här i bloggen eller på instagram, men på instagram brukar folk avfölja mitt konto varje gång jag själv är med på bild eller i någon video. Jag har faktiskt slutat fundera på varför, jag fyller 50 år nästa år och mitt utseende är inget jag kan påverka i någon större utsträckningen mer än göra det bästa av det som finns….

Igår när jag postade en midsommarhälsning från tillfället ovan droppade följare av och dessutom var det en enda dråplig kommentar som undrade om jag på full allvar var ute och gick på odlad mark….

Jag är uppvuxen på landet med hela släkten som var bönder, jag var alltid ute på marken med min morfar under min uppväxt så är det något jag vet och kan så är det att respektera odlad gröda.

Här var det precis i kanten 1 meter från vägen där det stod en massa blåklint och jag tror knappast att jag förstörde något.

Gillar du min klänning så har jag köpt denna HÄR

Samma modell finns även i en svart variant med blommönster om du kikar HÄR

Självklart blev det även bad flera gånger om, både hemmavid i byn och i grannbyn Rammsjö där de har två fina badbryggor. Det var inga varmbad om vi säger så men svalkande och skönt, ja lite som svenskt badvatten brukar vara för det mesta hahaha. På mig hade jag ett jätteskönt linneset med shorts och en kortärmad skjorta, gillar du detta så finns shortsen HÄR och skjortan HÄR

Buketten som blev av de blommorna som jag plockade ser du här på mitt köksbord oh där även den lilla jordgubbstårtan som jag gjorde till oss igår. Den såg väldigt god ut men var tyvärr lite för söt för min smak, jag gillar mer när det är åt det syrlig hållet. jag lär mig dok aldrig tydligen, hädanefter sk jag bra köpa kakor, tror osv och inte bry mig om att bka eget. Nej, någon fena på att baka kommer jag nog aldrig att bli hahaha…

From above….

Fatet under tårtan precis som den stora vita krukan är loppisfynd som jag gjort, krukan från Höganäs och det gröna fatet med strukturränder  är designat av Signe Persson Melin för Boda Nova. 

Och på tal om loppis så planerar jag att ha minst en loppis här i Torekov nu i juli, jag har hittat en bra plats så nu tänker jag bara att det är vilja oh energin som ska till från min sida.

Idag är det riktigt bra väder för seriemys, inte sant? Vi har nyss kikat klart på den tredje säsongen av The Morning Show på Apple+, en serie som håller samma braiga kvalitet genom alla säsonger så lite sorgligt att den är slut för denna gången men hopps på ytterligare en säsong. Har du något bra serietips så dela det gärna till mig och andra som läser bloggen genom att kommentera nedan. Blir det många tips så kan jag göra en lista som jag publicerar i ett senare inlägg.

Ha en fortsatt fin helg!

4 Kommentarer

  1. Margareta

    Underbara sommarbilder !

    Svara
  2. Maria Hulaas

    Tack för att du tipsade om den fina klänningen från Lindex , precis din färg !
    Tycker att din blogg är jättebra , så fint att få tips då jag inte alltid har lust att botanisera i affärerna i närliggande shoppingcenter!

    Svara
  3. Maria Rimborg Sahlin

    Hej Anette,
    Jag tycker att det är jättehärligt när du finns med på bild och gillar dina inlägg om både inredning och klädtips. Inte minst när din lilla söta vovve är med på bild. Det är faktiskt så att det är du och dina fina Malteser fick mig att ta steget att skaffa en egen liten hund… en liten Maltese som heter Winston 💚.
    Kram Maria

    Svara
  4. annika stiernstedt

    Kära Anette, Bry dig inte om otäcka kommentarer, de kommer från personer som inte mår så bra själva. Synd om dem, men alltså inget att ta personligt. Jag gillar din blogg och dina personliga inlägg. En klar markering från alla dessa tillrättalagda Bloggar där alla försöker överträffa varandra i fantastiska upplevelser mm . Fortsätt att vara dig själv, det är därför vi kikar in hos dig. Kram Annika

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *