Rabarberkaka med mandelmassa

av | jul 19, 2023 | Uncategorized

*inlägget innehåller annonslänkar*


Hej fina vän, hoppas att du haft en fin vecka så här långt?
Sommarvädret just nu är ju inte direkt på topp kan man säga och de senaste två veckorna har vi nog haft regn varvat med solskurar kan man säga.
Men inte deppa ihop är mitt stående mantra och regnar det kan man ju passa på att baka en en mjuk rabarberkaka med mandelmassa, så denna tänkte jag tipsa om i detta inlägget.

Ingredienser

2 st stora rabarber 150-200g

1/2 msk potatismjöl

ev, bärpulver ca 1 msk

100 g rumsvarmt smör

dl muscovadosocker 160g

1 tsk vaniljsocker 5g

2 st stora ägg 120g

75 g mandelmassa

2 1/2 dl vetemjöl 150g

1 1/2 tsk bakpulver 7g

1/2 tsk salt 2g

lite vaniljpulver (valfritt)

1/2 dl mjölk 50g

pumpafrön till garnering

Instruktioner

Gör så här!

Sätt ugnen på 175 grader varmluft, smöra och bröa en springform ca 20-24cm.
 
Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjöl i en bunke, har du bärpulver så tillsätt gärna lite här, jag hade plommonpulver.
 
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och riv sen ner mandelmassan, blanda till en jämn smet.
 
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan bunke och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och blanda ihop.
 
Fyll formen med smeten och tryck ner rabarbern, strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, gör stickprov. Låt svalna och pudra över lite florsocker innan servering. Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

Kakan blev verkligen saftig och god, dock ska jag vid nästa tillfälle använda vanligt vitt socker istället för muscavadosocker. Ett annat tips är att pensla kakan med brynt smör strax innan man tar ut den från ugnen, det gjorde jag nämligen nu och det blev så gott!

Allt med brynt smör är ett vinnande koncept!

Den gröna skålen som innehåller vaniljgrädde med Creme Fraiche för lite syrlig touch kommer från Svenskt Tenn, och besticken med bambuskott finns HÄR

Tårtspaden med bambuskaft finns HÄR

Vit pajform med 30% rabatt HÄR

Hoppas att du blev inspirerad att baka en kaka med rabarber eller varför inte en rabarberpaj som oxå är så himla gott nu när rabarbern äntligen är här igen. Att tillaga och njuta av saker när de har säsong och är som allra bäst är helt klart ett vinnande koncept.

Kram 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *