Veckans Inredningsnyheter med höjdpunkterna från Milano 2019

av | apr 28, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej fina bloggvän.

Jag ligger ju lite efter med nyhetsrapporteringen här hos mig av förklarliga skäl , och tänker att det får vara på det sättet  och tar det med ro eftersom en del av det som visa upp för media tex under designveckan i Milano, först kommer ut i butik senare i år eller t om till nästa vår.
Förra veckan visade jag upp de största nyheterna från Milano med skandinavisk anknytning och idag tänkte jag visa nyheter av mera internationell karaktär.

Häng med!

H&M-ägda kedjan COS hade även i år skapat en utställning och i år i form av en installation av 3D-printad Bioplast.
Utställningen var skapad av Arthur Mamou Mani som bla gjort omdiskuterade verk för festivalen Burning man läs mer HÄR

Google hade kapat en installation med namnet A Space for Being som handlade om ”neuroaesthetics” om hur visuella upplevelser kan påverka vår hälsa till både det bättre (och sämre?) och kanske utan att vi riktigt är medvetna om detta?
Läs mer om utställningen HÄR

Ethimo var på plats och visade både på mässan och vid olika utställningar runt om i staden och visade upp årets stora designsamarbete i form av kollektionen Rafael designad av ingen mindre än Paola Navone!!
Jag personligen som har agenturen  för Ethimo i Sverige, Norge och Finland och dessutom har Paola Navone som en av mina favoritdeigners sedan länge, är så klart lite extra glad att kunna berätta om denna roliga nyhet.

Rafael är en något mera exotisk kollektion än de som vi vanligtvis ser från Ethimo och innehåller en rad olika loungemöbler tillverkade av teak och väderbeständiga textiler samt  bord i  olika storlekar tillverkade av marmor eller lavasten.
Läs mer HÄR och spana in samtliga kommande nyheter 2020 från Ethimo HÄR.
Är du nyfiken på årets nyheter, dvs som finns tillgängligt redan denna sommaren kika HÄR

 

Amerikanska Emeco var på plats i Milano och firade deras 75-årsjubileum för deras Navy Chair i återvunnen aluminium, och gjorde detta med en variant av den klassiska stolsmedlemmen i trä.

Vartannat år är det lite mera fokus på belysning under Salone del Mobile genom utställingen Euroluce och så var fallet under året upplaga där bla omtyckta belysningsföretaget Flos fanns på plats.
Många fina nyheter visades upp både för utomhus- och inomhusmiljö och bland nyheterna fastnade jag lite extra för Patricia Urquiolas lampa med namnet Flauta som du ser här ovan.
Alla nyheten från italienska Flos hittar du HÄR

Och ännu en nyhet signerad  Patricia Urquiola i form av Sustainable Felt Nuances för det spanska designföretaget GAN. Mattor tillverkade av återvunnet material som du kan läs mer om HÄR

Pulpo är ett av mina favoritvarumärken och de visade i Milano bla upp nya belysningsarmaturen Stellar Grape designad av Sebastian Herkner läs mer HÄR

Brittiska Tom Dixon smygöppnade sin italienska restaurang med namnet Manzoni med hållbarheten i fokus, och såklart inredd med egen design.

”I stället för att göra en stor installation som rivs efter tio dagar vill vi bygga något mer varaktigt”, enligt Tom Dixon själv och på plats var nya stolen Fat som premiärvisades i Stockholm i februari.

En av de mest frekvent uppvisade utställningarna på Instagram från Milano, var definitivt modeföretaget Loewe’s korgutställning.
De hade bjudit in 11 internationella konstnärer som fått skapa unika korgar med hantverk och detaljrikedom i fokus.
Läs mer om utställningen HÄR

Under Milan Design 2019 radar lyxvarumärkena upp sig på rad för att få uppmärksamhet, och bland dessa syntes bla anrika Hermés som visade upp deras  Home collection 2019-2020.
Det gjorde de i en stenlabyrint tillverkad av hela 75 ton råhuggen italiensk sten för att betona betydelsen av materialval och kvalitet.  Fler bilder hittar  här. 

Nästa lyxvarumärke på tur är Louis Vuitton vars utställningar brukar vara väldigt maffiga och därav även väldigt välbesökta och så även i år av det jag sett ”på bild”.
För femte året i rad att visades en uppdaterad upplaga av utställningen Objets Nomades inne på magiska  Palazzo Serbelloni.
Varje år uppdatera utställningen/kollektionen med nya designpartners där några av namnen är mer etablerade och andra mera åt nykomlingshållet och bland de namnkunniga bla Marcel Wanders, Raw Edges, The Campana Brothers och Atelier Oï. Spana in fler bilder HÄR

Senaste nytt från BD Barcelona med fokus på lekfulla alster av Jamie Hayon (i vanlig ordning) och ovan i bild er vi bla nya fåtöljen Dino och bordet Explorer amt vasen Playful Yeti .

Sist men inte mint vill jag tipsa om ett nytt hotell i Milano som återfinns i ett gammal nunnekloster från 1500-talet, The Sisters Hotel, och kanske vandrar tanken till att man inspirerats av The Handmades Tale?
Hotellet öppnar inte officiellt förrän i september 2019, men under Milan Design Week öppnade man upp hotellet och ett rum som en utställning och perfekt marknadsföring såklart, fler bilder och hela storyn HÄR

*samtliga bilder är pressbilder från respektive företag om omnämns tillhörande text.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *