Dukat till påsklunch

av | apr 7, 2023 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Glad Påsk!

Ja, det hör väl till att man säger det nu när vi befinner oss mitt i påskhelgen och snart har avverkat ”årets tråkigaste dag” som man sa förr i tiden då det mesta var förbjudet under långfredagen och allt var stängt.
Så är det ju inte nu som tur är och istället roar sig många inklusive undertecknad med att åka på konstrunda, fika osv.
Kanske har du gjort detsamma?
Jag har bara besökt några väl utvalda pärlor här i trakten i dag men senare i helgen tänkte vi eventuellt åka iväg lite längre, vi får se!

Idag har jag även dukat lite extra fint till påsklunchen, och till min dukning i olika nyanser av gult har jag denna gången använt mestadels vintage och loppisfynd som jag tycker om. 

Duken är tex ett loppisfynd för bara 60 kr, helt fläckfri och fin samt helt perfekt till påskens dukade bord. Ljusstakarna ovan är Rörstrand vintage från serien Tiara och i samma design har jag även en fin kruka.

De randiga ljusen har jag tipsat om tidigare och dessa finns HÄR

Vaserna som syns i bild tillhör Kolonn-serien och den stora finns HÄR och den lilla solitärvasen på REA HÄR

Smörkupan i tenn med en hare på toppen passar extra bra under påsken och denna finns  HÄR

De understa tallrikarna är vintage från Höganäs medan glasassietterna i samma kulör är loppisfynd som jag gjort nyligen.

Glasen i bärnsetenfärgat glas är inte vintage utan köpta hos Oscar & Clothilde i Stockholm, och dessa finns även i klarglas vilket jag också har, älskar dessa glasen!

Favoritbesticken från franska Sabré hittar du enkelt HÄR

Servetterna med volangkant och brodyr är så himla fina och du hittar dem HÄR

Dessa finns även med röd brodyr HÄR

Kannan är vintage och köpt hos Helena Rääf i hennes fina vintagebutik här i Torekov som har premiäröppet nu i påsk samt nästa vecka, och jag var där och hälsade på hos fina Helena som jag lärt känna sedan vi flyttade hit. det var ju där som vi hade loppis förra sensommaren och just på pricken en liknade butik/studio drömmer jag själv om, men det blir svårt eftersom Torekov nog inte har plats för två butiker av samma sort hahaha.

Lite brie och aprikosmarmelad fanns också med i bilden och gillar du assietten kika HÄR samt ostkniven och smörkniven med bambuskaft HÄR

Maten, jo det blev smörgåstårta som är ibland det godaste jag vet, oftast gör jag min egen men denna gången blev det en köpt variant och det funkade fint det med. Så gott och köper alltid alldeles för mycket så att man kan spara till nästa dag eller två.

Det gulfläckiga porslinet som bär smörgåstårtan hittar du  HÄR och detta finns även i fler kulörer om du inte gillar gult.

Tårtspaden med bambuhandtag matchar besticken och detta hittar du HÄR

Close up på skaldjurstårtan med smarrig fyllning, jag gillar bara smörgåstårta med en fyllning genomgående och alltså inte olika pålägg i olika lager. 

Dagen till ära hade vi även mina hemmabakade rosenbröd som är typ det enda i hela världen som jag kan baka, men det gör jag med bravur. Jag använder ett vanligt recept för rosenbröd och sen adderar jag lite solrosfrön i själva degen vilket blir extra gott, prova så får du se!

Fatet med gula prickar HÄR

Ha en fortsatt fin påsk och förhoppningsvis ledighet, jag hoppas även att vi ses här snart igen!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *