Inredningsnyheterna v.49 /2022

Hej!
Dagen före tredje advent och tempot verkar sakta ner en smula även i inredningsbranschen, jo jag gör den bedömingen eftersom antalet pressmeddelande som landat i min inkorg har minskat dramatiskt sedan någon vecka tillbaka.
Nej det är inget konstigt alls med det, det är exakt s det brukar vara i december då alla ruvar på det som komma skall och som ska visas upp på mässorna i vår.
Först ut har vi Maison & Objet i Paris, Imm Cologne i Köln och även Stockholm Design Week & Furniture Fair i Stockholm.
Men nog om detta nu spanar vi in den lilla listan som jag fått till trots allt.

Ett av få pressmeddelande från veckan kom från danska Louise Roe vars senaste kollektion THE ROE JOURNEY 01 fotograferats i Ghent i Belgien i Villa Arca som byggdes år 1966 av Jean van den Bogaerde.

Spana in kollektionen för 2023 HÄR

Klaus Haapaniemi som mestadels synts i samband med produkter från Iittala introducerar nu sin mystiska bildvärld  även via svensk kristall hos Målerås Glasbruk
Här ser vi folkloristiska djur fantasifullt dekorerade i klara färger som tar plats i Målerås rika djurvärld. Dekorativa produkter med stark utstrålning som i sig förmedlar en hel värld är något som är karaktäristiskt för Målerås.

Det danska belysningsföretaget Nuura Design har i samarbete med stylisten Emili Sindlev gjort en nytolkning av vägglampan Liila  och inspirationen kommer från naturen.
Lampan i sig som är en avspegling av Nuuras designfilosofi har i samband med samarbetet fått namnet Liila Hopeful Green, och lampan säljs med syftet att samla in pengar till Röda Korset, så allt överskott går till deras arbete.

Sensate nytt från mattföretaget Ogeborg ser vi här ovan, säg hej till Stella som har stylats av ingen minder än  @pellahedeby  och fotgraf @andyliffnerphotography ⁠

Alldeles nyligen presenterade det världsledande färginstitutet Pantone Color of the Year 2023 som är kulören 8-1750 Viva Magenta till årets kulör 2023.
En upplyftande och lite rebellisk kulör som enligt Pantone ska väcka livet i oss, ja det kan nog behövas i dessa ganska dystra tider med krig och annat elände som aldrig verkar vilja ta slut.

Plädar i alla dess former är ju hårdvaluta i dessa elsparar-tider, och detta har bland annat ARKET tagit fasta på när de nu lanserar en jacquardvävd filt tillverkad av mjuk och värmande lammull. Mönsterdesignen är resultatet av ett samarbete mellan ARKET och den japanske konstnären och illustratören Takashi Tsushima, och som tiillverkas av Klippan. se mer HÄR

Stjärnkocken Björn Frantzén som är den enda kocken med tre stjärnor i Guide Michelin har ju de senaste åren öppnat krogar i Bangkok, Shanghai, Dubai, Singapore och nu senast ut i raden i London
Restaurangen återfinns högst upp i byggnaden där anrika Harrods huserar, och maten som serveras där i magisk location  beskrivs som det nordiska köket med asiatiska influenser.
Min dröm har alltid varit att få äta menyn i Stockholm och insupa miljön där men det är i stort sett allt fullbokat.
Men men, någon gång ska det bli av!

Designern Luca Nichetto har ofta fått sina alster från olika varumärken uppvisade här i nyhetslistan, ja senast som det begav sig så var det hans flygel för Steinway &Son som var aktuell och även denna gången är det en nyhet som inte är direkt inredningsrelaterad.
Luca Nichetto har nämligen designat handväskan Malala ovan för New York baserade  @angelaroi tillverkad i Italien i äppelläder som är ett hållbart veganskt alternativ

Vauni’s fristående, innovativa eldstäder lanseras nu  i uppdaterade färgutföranden som är framtagna av den prisbelönta koloristen och inrednings- arkitekten Tekla Severin
Med inspiration tagen direkt från naturens uttrycksfulla palett presenteras Vauni Globe och Cupola i fyra helt nya kulörer, Sunset, Moon dust, Coral och Almond som lanseras våren 2023.
Att färgerna har inspirerats just av naturen är passande då Vauni lägger ett stort fokus på att konstruera och producera en så klimatsmart värmelösning som möjligt.

Senaste nytt på belysningsfronten hos danska HAY är bordslampan Apollo designad av Nikolaj L. Mentze from Studio0405 som du ser ovan i bild.
Lampan finns dels som en uppladdningsbar variant och dels som en traditionell bordslampa som man kopplar till ett vägguttag, se vidare HÄR

Sist ut i detta linnlägget bjuder jag på magiska julbilder från butikskedjan Hemtex som verkligen överträffat sig själva med hästlängder denna gången.
För den magiska stylingen står  @kraakvikdorazio  och @kidinterior samt @hemtex  och fotograf
Line Klein

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder tillhörande respektive företag som omnämns ovan om inget annan anges i texterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.