En helgblomma….

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej söndag hoppas att du har det fint hos Dig?

Här knagglar jag på med min sjuka som inte vill ge med sig, jag är inne på vecka tre med Covid-symtom som inte vill ge med sig, så pass att jag var hos läkaren i onsdags eftersom min man trodde att jag fått lunginflammation på kuppen.
Jag värst just nu är hostan som sitter väldigt långt ned och som gjort att jag inte sovit alls bra de senaste två veckorna.
Hos läkaren tog man dock både covid-test, snabbsänka, lyssnade på lungorna osv och konstaterades att jag nu är smittfri och att jag inte har någon lunginflammation etc.
Fick dock utskrivet en hostmedicin på recept som verkligen har hjälpt så jag har sovit bättre om natten osv men hostan envisas hänga kvar så jag kämpar på.
Skönt att känna sig mera utvilad dock och i skrivande stund känns det inte lika tröttsamt som tidigare då alla ord flöt samman typ som en gröt.

Oktober månad går mot sitt slut, och ja det är ju för tidigt att plocka fram julbelysningen redan nu, men i veckan har jag smugit fram min Moravia-stjärna igen, en stjärna som man för all del kan ha framme året runt tycker jag då den inte är lika julbetonad som andra stjärnor.
I ärlighetens namn så hade jag faktiskt denna hängande uppe i vardagsrummet fram till i somras eftersom jag inte fått tummarna loss och kunnat bestämma vilken taklampa vi ska ha där permanent…
Kanske vore det fint med fler stjärnor i en samling där i taket, det finns nämligen ännu chans att beställa HÄR men de brukar sälja slut väldigt snabbt..

Gillar du stolen i bild så finns denna att köpa HÄR

Mattan som värmer skönt under fossingarna nu i höst hittar du i min storlek HÄR

Efter mitt läkarbesök och med vetskapen att jag inte smittar längre tog jag mig till en av byns blomsterbutiker för att köpa några fina snittblommor eftersom det var evigheter sedan jag köpte några sådan.
Väl i butiken hittade jag inget som jag gillade utan föll istället på två stycken jättefina doftrankor som jag planterat tillsammans.
Den ena blomman fick vara kvar på sin båge medan den andra togs ned och lindades in i den första samt fick hänga med fritt.
Så himla nöjd över hur fint det blev i krukan Hortus från Svenskt Tenn som jag haft i ca 10 år och fortfarande älskar lika mycket.
En lite dyrare kruka vid inköpet men som na sen vill ha for lifetime och då blir det ju ingen kostnad alls kan man säga…

Kuddarna i fåtöljen kommer alla från Svenskt Tenn precis som ljusstakarna som syns i bild i detta inlägget.

Något annat lite julbetonat som jag hittade när jag tog fram min Moravia är de fina Kanalhusen som man tänder vanliga värmeljus i.
Så fina att bygga sin egen lilla gata eller by av, ja jag har faktiskt fler än de som syns i bild och man vill bara fler och fler känner jag och du hittar dessa fina i keramik om du kikar in HÄR
En liknande variant av små keramikhus från ett annat varumärke är just nu på kampanj om du kikar HÄR.

Lilla söta gubben som också är lite krasslig här hemma, jag har läst mig till att hunder inte kan få jut covid-19 men om husse och matte är sjuka så kan de få andra symtom och förkylningssjukdommar.
Först var han dålig i magen och kräktes och när var över så har han fått öroninflammation som geggar och kliar i hans öron.
Stackars lille plutt, som tur är så hade vi örondroppar kvar sedan sista gången som Agust hade öroninflammation som vi tar nu i helgen och på måndag få vi ta honom till veterinären så att de kikar på honom.

Sjukstuga för stora och små som sagt men vi kämpar på, det är det enda man kan göra inte sant?
Önskar deig en fortsatt fin söndag och tack för att du tog dig tid att hälsa på!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.