Florea för hemmaodlaren i dig

*inlägg i betalt samarbete med FLOREA*

I samarbete med FLOREA  som är ett nystartat företag som har som vision och att inspirera fler att hitta hemmaodlaren i Dig, en trend som vi sett komma de senaste åren och som nu bokstavligen blommat ut för fullt.
Att hjälpa människor att våga börja odla och själva få uppleva det fantastiska med att se sina egna blommor, örter och grönsaker växa, i den storlek som man kan utifrån boende osv,
En rolig hobby men också ett sätt att må bättre och leva lite mer hållbart, vilket är en viktig fråga i den tid vi lever i just nu.

Just devisen att ”alla kan” och med relativt små medel, starta sin egen hemmaodling  och att det skapar gemenskap och att man lär sig något nytt på vägen, och för detta ändamålet erbjuder FLOREA kvalitativa trädgårdsprodukter – med fokus på fröer, blomsterlökar och knölar.

Rutinerade hemmaodlare brukar ju gå all in inte minst under våren och sommaren och så och plantera  och  sen stoltsera med allt i från grönsaksland, potatisodlingar, kryddörter, tomater, tjusiga pioner, dahlior osv men även detta kan man faktiskt ägna sig åt i lite mindre skala inomhus nu under hösten och vintern.
Ja, med med hjälp av fröer från FLOREA  så kan man odla sina egna kryddörter i en kruka inomhus, och detta är ju både en rolig liten hobby samt att man kan spara in inte på matkostnaderna inte minst nu när matpriserna är så höga.
Lyckan i att se ett frö man satt växa till en planta som man sen kan skörda och servera till sin egen måltid är ju helt fantastisk, så mycket roligare än att köpa dyrt i matbutiken.

Hållbarhetsfrågan kopplat till bolagets utveckling är en riktig hjärtefråga och  FLOREA använder sig så långt som det är möjligt av ekologiskt odlande och metoder som är skonsamma för naturen och miljön.
De utsläpp som sker, till exempel vid frakt av varor, klimatkompenseras såväl som att hela verksamheten är klimatkompenserad.

”Genom inspiration vill vi hjälpa folk att se det fantastiska som finns inom odling och få fler folk att våga ta steget. Att odla är ett enkelt och givande sätt att hitta en paus i vardagen, stressa av och finna ro. För oss är det viktigt att odling ska vara något kravlöst och att man inte ska se begränsningar utan möjligheter. Man bestämmer alltid själv när, var och hur mycket man själv vill odla, vilket i sig ger en frihetskänsla.” 

Gå gärna in och läs mer på deras hemsida Flo-rea.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.