Ethimo in Paris!


Något som kanske inte alla vet, är att jag förutom mina sociala medier, styling och fotografering även driver ett agenturbolag för möbler.
Men så är det och inte vilka möbler som helst utan jag har  dels agenturen för Home  Spirit och deras fina fransktillverkade soffor som bla säljs hos Artilleriet och Oscar & Clothilde, Studio J, Studio Pompone mfl, och dels agenturen för Ethimo och deras urtjusiga designutemöbler.
Ethimo har vi haft agenturen för i en massa år nu, ett varumärke som vi upptäckte vid Salone del Mobile när de var helt nya som varumärke och sen varit med på resan från nytt varumärke till ett av de stora världsledande tillverkarna av designutemöbler.
Ethimo har dessutom fina showroom och butiker i Milano, Paris , Cannes mfl  och gör designsamarbeten med välkända designers som Patrick Norguet, Paola Navone, Studio Pepe, Luca Nichetto mfl och i detta blir det årets nyheter som jag ska visa upp sig.
Dessa nyheterna premiärvisades vid Salone de Mobile förra året, men det är i vanligt ordning, först sommaren därpå som möblerna kommer ut till försäljning.
Förutom alla nyheter som visades upp förra året så fick Ethimo mottaga priset Årets Utemöbel för HUT design Marco Lavit vid EDIDA 2021.
HUT som jag spanades in i paris redan för något år sedan och berättade om HÄR, då som installation och prototyp, men nu i produktion och försäljning mot slutkonsument.

Rafael Collection designad av @paola.navone för vår italienska agentur @ethimo på plats i deras showroom i Paris som vi besökte nu i förra veckan när vi var där.
Ethimo ställde inte ut på denna mässan men ställer ut i Köln i oktober, och eventuellt åker vi dit då.
Rafael är helt klart annorlunda i dess utformning, ja att Paola  Navone gärna tar ut svängarna har det aldrig varit något tvivel om, och detta har synts inte minst via hennes  design för  Gervasoni som är ett annat italienskt designvarumärke som jag tycker mycket om.
Lägg sen till materialvalen med miljöcerifierad teak, soffbord med topp av exklusiv glaserad lavasten eller italiensk marmor och inte minst de mönstrade textilierna.

Rafael som jag personligen är oerhört förtjust i är en   favoritkollektion för min del, och nu har denna förnyats med nya textilier, kuddar osv.

Den uppladdningsbara lampan Gaia med fot i certifierad teak och textilklädd skärm i olika kulörer är designad av @marcsadlerstudio och tillhör en av nyheterna inför 2023

Bordsskivorna i Rafael Kollektionen går att få i två material och här ovan ser vi marmor varianten.

Här ser vi bordet med topp av exklusiv glaserad lavasten vilket inte är något vanligt material när det gäller utemöbler

Jag älskar kulören!

 

Rotin designad av Zanellato/Bortottoär tillverkad av samma fina FSC certifierade teak har genom en bindning med väderbeständiga band fått rottingen utseende.
Teaken är givetvis kontrollerad och har alla nödvändiga certifikat som visar att tillverkning och material är så skonsam som möjligt mot vår miljö.
Bordskivorna finns i flera utförande, unik mosaik som tillverkad för hand och får då ett unikt utseende, en skiva är tillverkad av lavasten och två olika i marmor av bästa kvalitet.


En annan fin nyhet som är en personlig favorit, är stolen samt pallen Sling här ovan,  en kollektion som designats av ingen mindre än Studio Pepe
Möbeln är tillverkad i rostfritt stål som sedan pulverlackerats så det är ingen risk för rost, tygerna är i slitstarkt polyfin ock akryl.
Bordsskivan finns i flera färger och är tillverkade i betong.

Venexia är inte helt sprillans ny utan en lounge-grupp som kom ut i butik redan förra sommaren, en fin grupp designad av svensk-italienska Luca Nichetto som även designat kollektionerna EsedraPluviaLucernaPharos och Concreto för Ethimo sedan tidigare.
Nytt för nu är att Venexia finns att få i vitt utförande vilket är väldigt snyggt tycker jag.
Venexia tillverkas av aluminium som sedan är pulverlackerad och tål de tuffaste klimat, dynorna är tillverkade av återvunnet material som är helt vattentäta och klädseln är av högsta kvalitet och har inomhuskänslan men är anpassat för utomhusklimat.
Borden har också en ram av aluminium och bordsskivorna är av lava sten eller emaljerad terrakotta.

Spana även in Ethimos superfina utemattor, nästan som inomhusmattor fast snabbtorkande och anpassade för att kunna ligga ute på terrasser osv och du hittar dem HÄR.

Hoppas du gillade min lilla visning av italienska Ethimo

 

1 reaktion på “Ethimo in Paris!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.