Inredningsnyheterna v.11/ 2022

Hej fina kompis…
I skrivande stund strålar solen in genom mitt fönster och jag längtar ut i solen…men först ska veckans lista med de inredningsnyheter som presenterats betas av så ingen tid att spilla med andra ord.
Och som bilden ovan vittnar om å blir det en lista med en gnutta kunglig glans, ja häng med så ska jag berätta mera.

Först ut i veckans lista har vi det nya bordet Nordan som är resultatet av Gärsnäs första samarbete med inga mindre än designduon Bernadotte & KylbergNordan är en mångsidig svensktillverkad premiumkollektion bestående av två soffbord, designduons förts bordsdesign dessutom och som  produceras i Gärsnäs egna fabrik på Österlen.
Borden i fråga är tillverkade av masurbjörk och mässing, som båda är utvalda  för att förstärka premiumkänslan och för sina hållbara egenskaper.
En annan detalj som tveklöst drar blickarna till sig är bordets åttakantiga ben med randiga strumpor av mässing. Benen är utformade för att bryta ljuset och framhäva bordets skarpa och räta linjer.
Borden presenterades i samband med invigningen av Gärsnäs nya showroom på Skeppsholmen i Stockholm, House of Gärsnäs, där Lotta Agaton gjort stylingen.

Fritz Hansen lanserar Jørn Utzon’s pendellampa Concert™ i svart utförande, en kontrasfull lamapa för alla som älskar dansk design och snygg designbelysning.
I butik nu i vår 2022.

Danska Fredericia Furniture relanserar våren 2022 en fina designmöbler formgivna av Jørgen Gammelgaard en designer som var verksam främst under 70-talet.
Hans prisbelönta design kan närmast beskrivas som klassiskt minimalistisk och tidlös, vilket gör hans alster lika aktuella idag som för 50 år sedan.
Bland dessa ”nyheter” ser vi JG Sofa, JG Folding Stool och JG Table.

String Furniture  har ju gjort sig kända för deras unika String- hylla i synnerhet men på senare år även för deras supertjusiga och avancerade inspirationsbilder.
Bildmaterial som verkligen tar den ”vanliga hyllan” till en helt annan nivå, med användningsområden som innefattar hemmets alla rum från hall till badrum, kök, vardagsrum och även till utomhusmiljön.
Denna gången är det hallen som står i fokus och helt klart ser vi förvaring som passar till den aktiva familjen.
Här ser vi som så ofta förut superfin styling av Lotta Agaton Interiors och bilder tagna av ingen mindre än Marcus Lawett.

I Moomin by Arabias säsongsservis sommaren 2022 ser vi nyheten Fiske, en uppdetaring av det välkända porslinet där vi får fortsätta följa med på Mumintrollens olika sommaräventyr.
Ja, denna gången handlar det om Mumintrollens favoritsysselsättning, nämligen att fiska.
Motivet kommer från tre olika serier av Tove och Lars Jansson och servisen har dekorerats med kollageteknik i serien som innehåller en mugg och en tallrik.

Spana in den nya minimalistiska utomhuskollektionen August designad av Vincent Van Duysen för belgiska Serax. En kollektion som inför våren 2022 uppdaterats med nya matbor, barbor och barstolar samt bänkar i samma stil.

Se kollektionen HÄR

En annan fin nyhet från Serax ser vi ovan i formav  vaserna Shapes, en helt ny serie av munblåsta vaser från det belgiska designvarumärket  som är designade av Studio Piet Boon.
De vackra sandblästrade vaserna som lanseras nu i vår finns i tre storlekar resp. former, i tre dämpade färger.
Serien är inspirerad av japansk design och natur och de minimalistiska vaserna är minst lika vackra utan blommor som med!

Jag har ju redan visat några av vårens nyheter från det omtyckta varumärket Hay , men vill även passa på att visa dig The Balcony Collection som är HAY’s sprillans nya utomhusserie designad av Ronan och Erwan Bouroullec som även designat succékollektionen Palissade för samma varumärke.
Produkterna är i pulverlackerad stål och har en utstickande design med sina perforerade hål.

Layered har lanserat en ny matta med namnet  Organic Scallop, en matta med vågig, organiskt formade kanter som skapar ett dynamiskt och lekfullt uttryck.
Mattan är handgjord i 100% ull och adderar både komfort och visuell förtjusning till ett rum.
Mattan har ett matt uttryck och dess naturliga fibrer ger mattan ett elegant och lyxigt utseende och finns i benvit alt ljuslila kulör. Se mer av mattan HÄR

Förra året lanserades det nya designinitiativet Stockholm Creative Edition som bjuder in såväl allmänheten som arkitekt- och designbranschen att ta del av det allra bästa som Sverige och Norden har att erbjuda inom design, och nu i maj är det dags igen.
Under Stockholm Creative Edition visas det bästa vi har i Norden inom möbler, inredning, belysning och konsthantverk upp i showrooms, pop-up-lokaler och andra ytor runt om i huvudstaden. Innovation och hållbarhet i kombination med hög designgrad står i centrum och man premierar kvalitet framför kvantitet genom ett kurerat urval av designproducenter och kreatörer där samtida design och kulturella inslag stärker varandra.

En annan nyhet på mässfronten är att Stockholm Furniture 6 Light Fair vars årliga mässa ställdes in i februari pga Covid-19 var först planerd att äga rum redan nu under hösten 2022.
Nu har man dock tänkt om och satsar allt på en storstilad comback våren 2023 och då märmare bestämt  7–11 februari, 2023.

Ovan i bild ser vi det nya bordet Törner Deco Table, en helt ny serie handmålade soffbord designade av konstnären Lisa Törner .
Borden finns i två olika former och har vuxit fram med inspiration från 20-talets Art Deco.
Lisa som även är aktuell med ett eget galleri på NK i Stockholm, har länge velat utöka sin design med stilegna möbler och nu lanseras alltså en helt unik serie individuella, dekorativa soffbord där hon kombinerar rika färger i djärva geometriska former, se mer HÄR

Sist ut i denna veckans lilla lista har vi en nyhet från våra grannar i Danmark, nämligen Designvarumärket  Vipp som nyligen har öppnat upp deras femte designhotell  beläget i en gammal nedlagd pennfabrik i Köpenhamn.
Lägenheten i fråga har yta om 90 kvadratmeter och är inredd med möbler och inredning från Vipp, såklart.
Lägenheten  kan hyras på samma sätt som ett hotellrum/svit och kostar ca 1000 € för två nätter.
Tipstack till Frida

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i texterna ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.