Inredningsnyheterna v.10 /2022

Ännu en vecka att summera, en vecka som även denna tyvärr har präglats av det hemska kriget som pågår i Ukraina.
Skräckfyllda fasansfulla bilder som sprids över världen, ropen på hjälp och alla konsekvenser som kriget för med sig gör sig allt mer påminda.
En stor tragedi för de drabbade människorna och en stor prövning för alla länder som indirekt får svallvågor av det som sker.
Mitt i allt det hemska är det ändå fint att se allt engagemang som föds, viljan att hjälpa verkar oändlig och både bojkotter mot Ryssland  och insamlingar till Ukraina radas upp på löpande band.

I dag vill jag inleda min lista med att tipsa om ett initiativ från inredningsbutiken Artilleriet som skänker 100% av intäkterna från deras senaste konstsamarbete Wings for Ukraine.
Ett samarbete med konstnären Sofia Lind samt Göteborgstryckeriet & DanagårdLitho till förmån för UNHCR and UNICEF.
Du ser printet i fråga ovan i bild, och vill du stödja genom att beställa detta ska du kika in HÄR

Home of ESS!
En helt ny inredningsbutik på nätet har sett dagens ljus, och bakom konceptet står inga mindre än Ess Group.
Ja, du läste rätt den framgångsrika hotellkedjan med hotell som Ystad Saltsjöbad, MJS, Hotel Pigalle, Bellora, Steam Hotel mfl har nu en alldeles egen webbshop där man bla kan köpa mycket av den inredning och detaljer som finns på deras omtyckta hotell.

Veckans första inredningsnyhet är att nu i mars 2022 lanseras Nordic Atmosphere, en av HTH:s största nyheter någonsin.      Nordic Atmosphere är ett harmoniskt modernt och karaktäristiskt nordiskt kök som kan skräddarsys efter behov för att bli den perfekta och naturliga samlingsplatsen för familj och vänner.
Både material- och färgval är inspirerade av naturen och de tunna, framträdande panelerna och de matchande diskreta handtagen i svart metall är Nordic Atmospheres designmässiga kännetecken.

Nästa nyhet kommer från anrika Georg Jensen vars omtyckta Bernadotte-serie nu utökas med nya inredningsdetaljer som är inspirerade av prins Sigvard Bernadottes design.
Nyheterna är presskannor i rostfritt stål som bär kollektionens enkla linjer,  vackra räfflade glaskaraffer för dryckesservering och praktiska hållare för placeringskort till det dukade bordet, buffén osv.

Ljusstakarna från STOFF Nagel har blivit en klassiker som älskas av många, en ljusstake som kommer i flera olika skepnader, storlekar osv, och nu kommer ljusstaken i ytterligare varianter.
Ja, ljusstaken i fråga kommer nu i rosa guld och i svart krom.

Danska Carl Hansen & Son lanserar takpendeln EK61 Opal Pendant, som designades redan 1961 av Esben Klint, son till den världskände arkitekten Kaare Klint.
En klassisk takpendel som aldrig tidigare varit i produktion då den vid designtillfället ansågs för komplicerad att producera.

Och här ännu en belysningsnyhet och denna från designföretaget Vibia som våren 2022 lanserar Plusminus designad av Diez Offie.
Ett nytt belysningssystem som ger en materiell kropp till elektricitet, så att du kan forma ljus till den form du än önskar.
Plusminus är designad kring ett textilbälte där olika lampor kan fästas.

Det första designsamarbetet mellan Ellos och Marie Olsson Nylander sålde ju slut på bara några timmar, och nu är  det dags för ett nytt samarbete och denna gången med en bäddkollektion med stor färg och mönsterprakt.
Kollektionen förmedlar en sprudlande glädje och har en varm framtoning, varenda produkt framtagen med noga precision, inspirerad av tyger, färger och mönster som Marie själv har samlat på sig under åren.
En kollektion där varje produkt talar sitt eget språk, men som i kombination med varandra skapar harmoni.
Spana in hela kollektionen HÄR

GUBI lanserar lagom till årets utomhussäng deras omtyckta byggbara fåtölj/soffa Pacha designad av Pierre Paulin år 1975 för utomhusbruk.

Och här ännu en utemöbelnyhet som presenterats av danska FDB Mobler, ett samarbete med den danska miljöorganisationen Verdens Skove och resultatet är en specialutgåva av kollektionen Sammen av teak som ursprungligen blev designad  av Thomas E. Alken 2014.
Den nya utgåvan tillverkas i FSC-certificeret rositaträ i Honduras, där Verdens Skove arbetar tillsammans med lokala organisationer och ger stöd till den lokala befolkningen.
En limiterad kollektion med bord och stolar som kommer nu i mars.

Spana in  den schackrutiga ullmattan i svart, grått, beige och vitt här ovan, en matta med namnet Night and day designad av Erika Lagerbielke för Kateha.

Bookbinders Design lanserar en helt ny säsongsfärgmed namnet Midsommarblå som passar fint under våren och sommaren.
Midsommarblå är en ljuvlig vårpastell inspirerad av ljumma sommarbrisar och molnfria junihimlar, en pigg, ljusblå nyans som tillför ljus och svalka i inredningen.

Ovan ser vi senaste nytt från Skultuna, dels en uppdatering av deras värmljushållare KIN designad av Claesson Koivisto Rune som nu finns i Beige samt som Multi Colour samt ett mobilskal och det en laddningsplatta i samarbete med The Case Factory.

Sist ut i detta inlägget har vi ett helt koppel med bilder som visar april månads nyheter hos ingen mindre än IKEA.
Här ser vi nyheter till trädgården med bla trädgårdsbänken Päronholmen designad av Lisa Hilland, hängmattan Hamnon av Hanna Klarqvist, dina nyheter till köket där vi ser bla rullvagnen Raskog av Nike Karlsson.

*inlägget innehåller pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.