Inredningsnyheterna v. 7 /2022

Du som har följt mig ett tag vet nog vid detta laget att lördagar är synonymt med att jag presenterar inredningsnyheterna som jag snappat upp under den senaste veckan.
Inget undantag från denna regel idag när jag kikar in med veckans lista som är till bredden fylld med nyheter från stort till smått.
Sportlovsveckorna har ju börjat vilket brukar betyda lite sämre nyhetsflöde generellt,  men detta har jag inte märkt av det minsta i år…

Först ut har vi danska New Works som nu i vår lanserar deras omtyckta bordslampa Kizu som en portabel uppladdningsbar version.
Lampan har en batteritid om 10 timmar om ljussättningen är 100% samt laddas med hjälp av en USB-kabel.

Danska Vipp utökar nu deras sortiment när det gäller möter till vardagsrummet  och gör detta med en ny fåtölj och två nya mattor.
Med fortsatt fokus på bra hantverk och naturmaterial lansera nu  Vipp till Cabin lounge stol som vi ser här ovan till samt även  två nya mattor av ull och ull/bambu.

Cappelen Dimyr som tillverkar väldigt fina mattor är aktuella men en kollektion som de döpt till ’’Tapestry’’, en minimatta att använda som väggbonad eller om man så vill “mattor uppåt väggarna”.
Är det månne den traditionella gobelängens återkomst vi ser komma?

Menu skickade I början av veckan ut ett pressmeddelande om att deras lampa Torso designad av den Köpenhamns-baserade designstudion Krøyer-Sætter-Lassen nu går att få i en speciell textil från Dedar Milano.
Den mönstrade textilen ger ett nytt uttryck till den annars ganska så traditionella bordslampan, en limited edition som sätter fingret på vilken skillnad små detaljer kan ha för helheten.

Skogsberg & Smart har lanserat en ny fin ljuslykta som bär namnet Hurricane Spritz, en uppgradering av den tidigare Hurricane ljuslyktan där man använt en speciell teknik vid glasblåsningen, och denna variant kommer i kulörerna Tobacco, Amber och Sea.

Under Stockholm Design Week 2022 lanserade String Furniture deras nya ljusstake Museum Candle holder, en ljusstake formgiven av TAF Studio, och detta är en vidareutveckling av den höj- och sänkbara Museum Sidetable och kommer i de vackert naturnära kulörerna vit, mörkbrun och grön.
Inför öppningen av det helrenoverade Nationalmuseum i Stockholm 2019 fick TAF Studio uppdraget att skapa en del av inredningen.
Som en del av detta arbete togs vägghyllan Museum NM&.045 fram tillsammans med String Furniture. Sedan dess har Museum-familjen utökats med flera produkter och Museum Candle holder är det senaste tillskottet.

Ovan I bild ser vi senaste nytt från danska Skagerak och japanska 1616/arita japan, en porslinsserie designad av välkända Cecilie Manz.
Porslinet i fråga bär namnet CMA Clay Collection och innehåller totalt  46 olika delar till det dukade bordet.

Under Salone del Mobile förra året  förhandsvisade varumärket Hem den nya kollektionen Stump Table, formgiven av Faye Toogood, och nu ett år senare lanserar Hem kollektionen som består av två soffbord och ett sidobord tillverkade i MDF.
Borden i kollektionen kommer från ur Faye Toogoods vilja att utforska och arbeta med MDF och hennes intresse av att skapa vackra, rundade former utan att använda massivt trä.
Att tillverka i MDF på det här sättet är både ovanligt och kräver stor precision och kompetens. En en utmaningarna var att få dessa ihåliga former att se ut som solida objekt, som om de var skulpterade ur ett enda stycke material.

Hållbarhet, tidlöshet och maximal flexibilitet är ledorden för Buster + Punch Kitchen som lanseras nu i februari 2022.
Buster + Punch har använt sig av ett nytt sätt att skapa ett specialbyggt, modulärt, fristående kök, och hela köket konfigureras online och tillverkas med samma precision och ingenjörskonst som Buster + Punchs hyllade objekt i solida metaller.
Buster + Punch Kitchen är inspirerat av professionella kockars fristående kök och Buster + Punchs grundare och kreativa chef Massimo Buster Minale har dragit nytta av sin omfattande bakgrund som arkitekt för att ta fram elementen i de modulära enheterna.


Modeskaparen Lars Nilsson har skapat en textilkollektion för Klässbols Linneväveri.
Genom ett samlande på fyrklöver sedan barnsben och Louise de Vilmorin som stark inspirationskälla, formades idén till IV Klöver Collection, ett vackert mönster i olika färgställningar och material som vi ser prov på här ovan.

A.S.Helsingö lanserar ett nytt färgvarumärke med namnet Milieu, och med detta vill det finska designföretaget  revolutionera inomhusmåleriet med en ekologisk färgkollektion.
En kollektion som utvecklats av arkitekter och designers och med hjälp aven smidig onlinebutik och hemleverans, gör Milieuas det enkelt för alla att välja färger och sätta en personlig prägel på hemmet.
I Milieus första lansering presenteras 31 nyanser där sofistikerade vita färger möter mjuka jordnära toner, dämpande blått, grönt och rött, vilka är en fortsättning på A.S.Helsingös naturinspirerade färgpalett. Tanken är att färgerna ska frambringa miljöer som inspirerar, ger energi och tröst samtidigt som färgerna speglar vår personlighet.

Den danska designstudion Studio David Thulstrup har tagit fram en minst sagt unik bordserie i samarbete med Søuld som specialiserat sig på akustikplattor mm tillverkade av tång!
Läs mer om detta hållbara innovativa alternativ HÄR

I samarbete med konstnären Tine Min har danska  skapat AndLight en ställning där man vill illustrera ett universum där design och konst sammanstrålar.
Utställningen går under namnet  AMORPHOUS, och föremålen kommer att visas  från mars t om juni 2022 i AndLights showroom på Tømmergravsgade i Köpenhamn, och där kan man även köpa konstverken i fråga.

En av vårens nyheter från omtyckta danska Kaj Bojesen är två träfigurer hämtade från den välkända HC Andersen-sagan om Herdinnan och skorstensfejaren.
Ett fint presentförslag inför vårens festligheter och kalas.

Sist ut i detta nyhetssvepet ser vi senaste nytt från svenska utemöbeltillverkaren Grythyttans Stålmöbler , väldigt fina inspirationsbilder med styling av Daniella Witte  och tex de två översta bilderna här är tagna hemma hos Purple Area.
Bland Grythyttans nyheter våren 2022 ser vi bland annat serier Libelle här ovan, en serie graciös möbelserie skapad av den prisbelönte designern Andreas Engesvik

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag om inget anges i texterna ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.