Inredningsnyheterna v.4 /2022

Då var det lördag igen och jag tänkte bjuda på en härlig blandning av lördagsgodis i form av veckans inredningsnyheter som jag fått under min radar.
Alldeles nyligen kom det besked om att Maison & Objet i Paris som ställdes in i januari troligtvis kommer att gå av stapeln i mars och även 3 Days of Design i Köpenhamn kommer att bli av nu under våren, eller rättare sagt i juni, små glädjande besked efter alla inställda mässor osv.

I veckan delade inredningsmagsinet Residence Magazine ut deras årliga designpriser i lång rad olika kategorier, överst i bild ser vi fåtöljen Remnant designad av Note Dsign Studio för Sancal som fick ta emot priset för Årets Möbel.
Årets formgivare blev David Ericsson här ovan i bild med Juryns motivering:
»För ambitionen och förmågan att hitta det perfekta uttrycket för till synes vilket material som helst.«

Som Årets inredare utropades Sophia Bratt och juryns motivering löd:
»För den osvikliga känslan, den stora fantasin och det säkra ögat för detaljen som gör helheten.«

Årets producent blev Skrufs Glasbruk som bla producerar Carina Seth Anderssons vackra vaser som de flesta säljs endast hos Svenskt Tenn. 
Juryns motivering till detta priset:
»För bedriften att lyfta upp småländskt, munblåst glas till Inredningsveriges allra högsta trendtopp.«

Sist men inte minst bland årets pristagare vill jag lyfta priset Årets Miljöpris som tilldelas Reform med juryns motivering :
»Ett helt nytt tillverkningsparadigm med nästintill obegränsade designmöjligheter och minimal miljöpåverkan.«

Spana in hela vinnarlistan genom att kika HÄR

Senaste nytt från den italienska belysningsföretaget Flos är den minimalistiska väggarmaturen ovan i bild.
Denna nyhet bär namnet Oplight och är designad av Jasper Morrison, som fick i uppgift att designa ”en väldigt vanlig lampa som passar överallt”.  En passande uppgift inte minst eftersom samme man myntat begreppet Super Normal som designfilosofi.


Kökstillverkaren Marbodal tar fasta på hållbarhet och ett smart sätt att göra om köket utan att riva ut sådant som är fullt fungerande osv, en quickfix som är bra både för miljön och för plånboken.
Har man ett Marbodalkök från 1996 eller senare, eller ett Myresjökök från 2009 eller senare, kan man byta delar i köket utan att köpa ett helt nytt kök.
Marbodal RE:NEW erbjuder byte av allt från luckor och knoppar, till bänkskivor och vitvaror, ett enkelt och smidigt sätt för dig att ge ditt kök en ny design på ett hållbart sätt.
För att visa hur bra ett sådant resultat kan bli gjorde Marbodal ett samarbete med influencern Margaux Dietz och det är hennes kök du ser en glimt av här ovan.

I veckan skickade det tyska designvarumärket Pulpo ut ett pressmeddelande med deras senaste nyhet, nämligen det minst sagt annorlunda matbordet och lite mindre sidobordet  med skulpturalt uttryck.
En pulverlackerad metallbas med böljande former i kombination med en glasskiva som topp.
Tavolo2 och Tavolino2 av Julia Chiaramonti

Danska FermLiving har gläntat på dörren till deras vårkollektion och släpper för utom nya utemöbler deras omtyckta Plantbox av metall i kulören Bright Blue.

Inredningsföretaget ByOn har gläntat på dörren till deras nya kollektion The Game Goes On  en lekfull historia som tar inredning till lite nytt lekfullt intryck inte minst via de färgsprakande detaljerna.

Spana in de första vårnyheterna som har anlänt hos ingen mindre än Åhléns, finstämda inspirationsbilder där kulörtonen känns vilsam med få inslag av accenter men då i form av mjuka pasteller som ju hör våren till.
Naturmaterial i kombination med olika strukturer, taktila mönster osv ser även här som hos de flesta andra just nu.
Se kollektionen HÄR

Spana in den senaste kollektionen från Boråstapeter, Timeless Traditions som bjuder på en lång rad tapeter med traditionella mönster.
En omsorgsfullt färgkoordinerad kollektion i traditionell stil med tidlösa tapeter med ett rent formspråk som känns samtida men också tydligt knyter an till vårt kulturella arv.

Senaste nytt från kökstillverkaren Nordiska Kök ser vi här ovan och med bilder som är tagna hos PR-proffset / influencern Mira Fröling och hennes sambos hem.
Ett kök designat av Alexandra Ogonowski från A / O interior design som sedan tidigare designat två kök för nyss nämnda kökstillverkare,  Scandinavian Feng Shui kitchen and Food Pharmacy’s sustainable kitchen.
ett minimalistiskt kök där dessutom trendigt japandi-stav-kakel tar plats, se köket i sin helhet om du kikar här

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder som tillhör respektive företag som omnämns ovan i texterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.