Inredningsnyheterna v.3 / 2022

Då var det dags att kika på nyheterna som jag snappat upp på inredningsfronten under den gångna veckan, vecka tre och nästan galet att det ens finns några nyheter att visa med tanke på att många befinner sig i karantän, är sjuka osv.
I veckan skulle ju Formex vårupplaga gått av stapeln uppe i Stockholm, men denna branschmässa fick ännu en gång ställa in pga av pandemin och ersattes även nu med en digital version där man kunde köpa biljetter för att ta del av Design Talks online. Där hölls det fördrag av olika slag om trender, nyheter, miljöpåverkan osv av bla Emma Hernell, Jan Rundgren, Maria Soxbo, Marie Olsson Nylander mfl

Veckans första nyhet här hos mig är med avsändare Kristina Dam , en dansk designer med egna varumärket som bär hennes namn vars skulpturala design som kan överföras till hela hemmet.
Stilen känns igen från tidigare kollektioner och senaste nytt innhåller bla fina produkter till badrummet i form av speglar, handdukar, förvaring till smycken och annat smått samt även handtvål och lotion.
Älskar stilen och mixen av material.

Näst i tur har vi FermLiving och deras förkollektion ss2022 som innehåller möbler för utomhusbruk, krukor osv
En kollektion med varma nyanser, material som håller över lång tid och en design som känns både modern och tidlös på samma gång.
Ovan ser vi deras Desert Sofa, Level Coffee Table, Ando Pot mfl, och ja, man längtar man efter att flytta ut och njuta av utomhusliv när man ser bilderna ovan, inte sant?

H&M Home släppte i veckan det första droppet med vårnyheter, ja de stora varumärkena som finns idag i samma segment som nyss nämnda lanserar ju betydligt fler nyheter än endast en vår- respektive höstkollektion.
De allra första nyheterna våren 2022 bjuder på en neutral skandinavisk bas i ljusa toner i kombination med pasteller och lila i fokus, brunt trä, abstrakta motiv och böljande mjuka former.
Ja, tänk Dig en frisk, behaglig start på en ny säsong full av nya möjligheter!

Se alla nyheterna HÄR

 

IKEA adderar våren 2022 en helt ny familj vaser av glas signerade ingen mindre än Ilse Crawford och hennes studio Studio Ilse. Vaserna är tillverkade av återvunnet material i form av återvunnet glas och tillverkade genom munblåsning av duktiga hantverkare.

 

Finska Marimekko Home inleder det nya året med att lansera bla kaffepressen av keramik med mönstret Tiiliskivi som syns överst i bild, det klassiska mönstret Unikko från 1964 i en ny ljusblå nyans och även ett nytt mönster med namnet Alku mfl

Fine Little Day skickade ut ett pressmeddelande om att de släpper  en limiterad kollektion i samarbete med  Emilia Ilke, en kollektion som bär namnet Sea Sea Sea.
En hyllning till havet och dess olika egenskaper och vi ser olika mönster med inspiration från havet som tar plats på allt från decokuddar till gardiner, plädar , brickor och posters.
Se kollektionen HÄR

I veckan lanseras det tredje och sista droppet av Sandberg Wallpapers  kollektion Jordnära, en  kollektionen som omfamnar begreppet slow living med mönster i mjuk estetik och vilsam framtoning.
Omsorgsfulla penseldrag där transparens möter mjuka texturer och moderna grafiska linjer. Uttrycket är en harmoni mellan konst och natur där det vilda tämjs elegant och drömskt.
Alla mönster är varsamt framtagna i den egna ateljen av Studio Sandberg med våra designers Karolina Kroon och Sara Bergqvist i spetsen.
Se hela kollektionen HÄR

Senaste nytt från Massproductions ser vi ovan i bild, nämligen fåtöljen Spark som uppkom ur en studie av komfort, lätthet och material redan år 2016.
Produktutvecklingen innehöll flera prövande beslut om hur kombinationerna trä, metall och textil bör förenas i en fåtölj, och efter en lång vidareutveckling av nya designlösningar och justeringar, lanseras nu Massproductions Spark.
Spark kommer även med ett separat fotstöd, som kan även användas ensam som en solitär pall.

Finstämt och naturnära, ja så kan man sammanfatta känslan som präglar Vedum’s nyheter för badrummet 2022, trämöbler kliver åter in i badrummet tillsammans med toner av dimgrönt och rosa. I
Inför årets lansering har Vedum dessutom lagt lite extra fokus på att utveckla det befintliga sortimentet istället för att lansera en massa nytt.
Bland nyheterna ser vi tex kulören dimgrön här ovan som nu går att få till samtliga badrumsserier, badrumsspeglarna Mjörn och Säven och spegelskåpet Grann.
Nyheterna lanseras den 1 februari hos Vedums badrumsåterförsäljare runtom i landet, och i Vedums sex utställningar.

Den danska inredningsbutiken och även designstudion med samma namn, välkända Stilleben som finns i Köpenhamn har nyligen lanserat en egen serie textilprodukter i linne. Se hela kollektionen HÄR

Den sista nyheten på veckans lista är helt klart av egenintresse då jag har agenturen för italienska utemöbeltillverkaren Ethimo, vars nyheter som kommer nu i år visades upp redan förra året i vanlig ordning men som nu kommer ut till försäljning våren 2022.

En av de största nyheterna i år är nya minimalistiska kollektionen som du ser ovan i bild, ja tjusiga lounge-möbler som bär namnet Calipso och som designats av Ilaria Marelli.
En yhet som jag personligen tycker mycket om.

En annan fin nyhet från samma varumärke är stolen samt pallen SLING här ovan som för övrigt syns på bild i deras nya showroom. En kollektion som designats av Studio Pepe
Nyheterna här från Ethimo får jag återkomma till i ett senare inlägg men ville visa en glimt redan nu.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respikte varumärke som omnämns ovan i texterna om inget annan anges.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.