Inredningsnyheterna v.50 /2021

Då var det lördag igen, inte vilken lördag som helst utan dan före 4:e advent och julafton runt knuten som pockar på allas vår totala hängivenhet.
Hur firar du julen, smått eller storslaget?
Min jul firas nog bland flyttkartonger och platta IKEA-paket, men det går bra det med.
Jag skrev i nog i min förra nyhetslista att den var året sista, men så droppade det in lite nyheter trots allt så det fick bli en lista till, häng med!

Först ut har vi det danska designvarumärket FermLiving som i veckan skickade ut ett pressmeddelande om deras nya textilsamarbete Entire tillsammans med designern Mogensen Lopez.
Ett samarbete som låter textilen i fråga ta plats på några av Ferm Livings mest karaktäristiska produkter och ger dem ett nytt uttryck med lätthet och elegans.
Kollektionen innehåller en pläd, lampskärmar samt som textil till serien Rico och Catena

Georg Jensen nya och vackert designade vattenflaskor. ser du här ovan i bild, en vattenflaskan som finns i fyra eleganta nyanser,  blått, rosa, grönt och grått samt i polerat rostfritt stål.
Flaskan är designad av Köpenhamnsbaserade designern Aurélien Barbry som även står bakom Georg Jensens hyllade Sky-kollektion med iögonfallande inrednings- och porslinsdesign.

Boråstapeter har tagit fram deras mest älskade tapetmönster som hemtextilier och finns nu som kuddfodral, kökshanddukar, bordlöpare mm i mönsterna Dahlia, Nocturne, Flora mfl.

 

De två danska designvarumärkena Fritz Hansen och Skagerak har nu blivit ett!
Fritz Hansen har nämligen förvärvat familjeföretaget Skagerak, och kan därmed addera även utomhusmöbler till deras redan omfattande designrepetoar med möbler, belysning och inredningsdetaljer.

Det danska inredningsmagasinet Bo Bedre firar 60 år och har med anledning av detta gjort ett samarbete med Stelton och tagit fram kannan Cylinda designad  av Arne Jacobsen i slutet på 60-talet. Kannan finns endast i begränsad upplaga och kan beställas HÄR

Sandberg Wallpaper lanserar en handmålad tapetkollektion som hyllar inga mindre än det svenska konstnärsparet Karin och Carl Larsson.
Kollektionen går under namnet ”Huset i solen” och är en hommage till det kända konstnärsparet, deras livsstil och hem. Färgerna och historien kring familjen är inspirationen och grunden för kollektionen där varje mönster bär en historia och färgskalan ger liv åt makarnas vision om ett livsbejakande, kärleksfullt, svenskt hem.
Kollektionen innehåller 45 artiklar och lanseras i tre steg med start den 9 mars 2022.

Rosti Mepal återlanserar nu Victoria-skålen i nya trendiga färger.
Det är formgivaren Jacob Jensen Design som står bakom formgivningen av Victoria, som utmärker sig med sin tidlösa design och sin obestridliga kvalitet.

Den välkände arkitekten Thomas Sandell har formgivit en ny glaskruka  för Reijmyre , en kruka som bär namnet Ebba.
Krukan i fråga är gjord av blyfri bariumkristall och är formblåst i en fast grafitform med en sprängd kant som ger ett rent och precist avslut.


Nu i december 2021 utökar Carl Hansen & Søn deras exklusiva lampkollektion med ytterligare en anrik dansk designklassiker.
Nyheten heter EK61 Opal Pendant och skapades av den danske arkitekten och möbelsnickaren Esben Klint redan 1961 men först nu 60 år senare tas den eleganta lampan i munblåst opalglas och massiv ek i produktion för första gången.
År 1961 designades alltså lampan EK61 Opal Pendant  och då med skärm i veckad plast och där har den legat fram tills nu, när Carl Hansen & Son tar den i produktion och dessutom byter ut den veckade plasten mot en skärm i munblåst opalglas och kropp i massiv ek.

 

*samtliga bilder i detta inlägget är annonslänkar om inget annat anges i texterna ovan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.