Veckans Inredningsnyheter v.49 /2021

Hej!

Ännu en vecka att summera när det gäller de största inredningsnyheterna, en vecka mitt i julruschen och där vi dessutom verkar ha gått in i en ny våg när det gäller pandemin.
Nygamla rekommendationer och restriktioner, ja vi börjar ju vänja oss även om det är trist som bara den, svårt att planera osv när det gäller mässorna i början av 2022, jag har ju inte varit på mässa vare sig här i Sverige eller utomlands på snart 2 år så det börjar kännas lite avlägset, men inte mycket att göra åt.
Tanken var/är iallafall att kunna besöka Maison & Objet i Paris i januari, Stockholm Furniture Fair & Design Week Stockholm Furniture Fair & Design Week i februari och sen Salone de Mobile lite längre fram på vårkanten.

Veckans första nyhet är även ett bra julklappstips i dessa tider, här ovan i bild ser du nämligen senaste nytt från Layered.
Layered lanserade ju tidigare i hör en plädkollektion i samarbete med Klippan vilket gav mersmak, så nu finns det även en enfärgad fin pläd av mohair i deras sortiment med namnet Artisania mohair

Fritz Hansen har nu nyligen lanserat en uppdaterad version av stolen Oxford med tidlös design som är designad av Arne Jacobsen som så mycket annat hos nyss nämnda företag.
Stolen designade ursprungligen till en professors på St Catherine’s College i Oxford, och den nya uppdateringen gör att den ska passa som arbetsstol både i hemmet och i offentlig miljö.

Det välkända danska modevarumärket By Malene Birger har gjort om deras kontor i Köpenhamn som fått ny tjusig inredning. Tavlan  i bild är målad av varumärkets namne och grundare som ju för några år sedan sålde varumärket i fråga.
Tipstack till Frida

Naja Utzon Popov som är en internationellt hyllad keramiker, skulptör och textildesigner, har skapat en organiskt formad vas för varumärket Sibast Furnitrure .
Magnolia-vasen som är inspirerad av magnoliaträdets blommor, är det första bruksföremål som läggs till Sibast Furnitures kollektion, som annars består av klassiska designmöbler.

I dessa tider av pandemi är det ju många av oss som hållit igen rejält när det gäller vårt resande även om det burit emot.
Ypperligt då att kunna resa iväg i bokformat i senaste boken från Kinfolk.

Tears Of The Mountain  en ny variant av rumsdoft, en handgjord design av lavasten från vulkan och mässing  som tagits fram av dofthuset Sprekenhus  som även är aktuella med en ny doft som heter Dark Amber med doft av läder och trä.
Sprekenhus är gör övrigt ett relativt nytt varumärke med säte i Oslo, ett spännande nytt sådant tycker jag!

Färginstitutet med internationell status dvs Pantone har nu i veckan släppt deras Color of the Year inför 2022, en blålila kulör som går under benämningen Very Peri och vill du läsa allt om denna trendkulör kika in HÄR.

Lila toner väntar alltså under 2022, var beredd på det!

Konstnären Maja Michaelsdotter Eriksson har nyligen belönats med Lauritz konsthantverkspris som delas ut årligen.
Lundafödda Maja Michaelsdotter Ericsson har gjort sig känd för sina tuftade verk där man även kan ana ett visst mörker.

Designvarumärket  Blomus lanserar nu en ny badrumskollektion tillverkad av beige marmor som går under namnet Lamura.
En kollektion med fina produkter som designats av  Nina Thöming för att passa i alla badrum, litet som stort.

Ellos Awards som startades förra året hyllar även i år de kvinnor som under det gångna året använt sina sociala medier för att lyfta kvinnor, ifrågasätta normer, synliggöra tabun eller på annat sätt verka för kvinnors mänskliga rättigheter.
Du kan rösta på dina favoriter och omröstningen stänger imorgon söndagen den 12 december.

Pappelina som har gjort sig kända för deras designade plastmattor med enkla, grafiska mönster, färgglada kulörval osv skickade i veckan ut ett pressutskick om deras kommande vårkollektion.
Lina Rickardsson har inför vår- och sommarkollektionen 2022 designat en kollektion som presenterar tre nya grafiska mönster som ger en hint av retro, men samtidigt en känsla av skandinavisk grace.
En ny färg har även lagts till kollektionen med namnet Pine, en grön nyans som tilltalar många av våra sinnen och som ger en ytterligare dimension av harmoni till det breda färgkartotek som återfinns hos Pappelina.

Veckans lista bjuder på ännu en nyhet på stolsfronten och ovan ser vi den nya stolen Mono som finns i en rad olika utföranden.
Stolen är designad av Oki Sato/Nendo för det svenska möbelföretaget Fogia

Tapettillverkaren Hovia  (fd Murals Wallpapers) har med anledning av Pantone’s utnämning av Very Peri som årets kulör 2022 släppt en tapetkollektion med denna kulör på pränt. Läs mer HÄR

Mode- och inredningsbutiken Grandpastore och svenska Mackmyra har tagit fram en gemensam whiskey som kommer att säljas i en begränsad upplaga via Systembolaget. Mer info här

Så här mitt i vintern är det extra härligt att blicka fram mot ljusare tider, sol och värmen och här kommer en ny härlig kollektion av utomhusmöbler från belgiska designvarumärket Serax. 
En kollektion med namnet Fontainebleau som kommer ut i butik i mars som är designade av den franske designern José Levy.

Och denna nyhet får därmed avsluta veckans lista som även blir den sista för i år eftersom det lackar mot jul!
Jag återkommer med nyhetslistan igen i januari, väl mött då!

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns ovan i texterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.