Inredningsnyheterna v. 48/ 2021

Dan före 2:a advent och lördag den 4 december vilket innebär att det i avnlig ordning är dags att spana in nyhetslistan med de senaste inredningsnyheterna här hos mig.
Årets veckor blir allt färre och så känns det även när det gäller mängden nyheter som presenteras, men jo då det finns en del att spana in trots allt och dessutom lite midsommarkänsla så här mitt i vintern så häng med!

Anrika Skultuna relanserar den fina ljusstaken Mistel som kom på 80-talet men som sedan tagit bort ur sortimentet.
En ljusstake med inspiration från just Misteln som är landskapsblomman för Västmanland där Skultuna har sitt säte.

Och på samma ämne fast en betydligt mindre ljusstake har vi nyheten Mistletoe Candle från varumärket Cooee Design och denna finns HÄR

Senaste nytt från den relativt nya doftljus-tillverkaren Quod ser du här ovan, ett hållbart doftljus i en fin behållare av keramik som man kan diska ur när ljuset brunnit ut och använda till annat.
Doftljuset i fråga heter Honey Holiday och brinntiden är 80 timmar.

Rörstrands klassiker Swedish Grace, en porslinsserie i olika kulörer och även som julservis sedan tidigare, lanseras nu i veckan i en ny kulör.
Kulören i fråga heter Dimma och kommer att säljas exklusivt via Nordic Nest  fram till februari 2022 då kulören kommer finnas på bredare front.

Ovan i bild ser vi ännu en nyhet från Skultuna, eller nja ingen nyhet i sig men nu finns lilla ljuslyktan BK.FLWR, Skultunas senaste samarbete med den Stockholmsbaserade designstudion Bernadotte & Kylberg, även i silver.
”Den etsade ljusstaken BK.FLWR är Inspirerad av vilda blommor vid sidan av en stig som leder genom lummiga och magiska svenska sommarskogar”.

Visst minns du att jag berättade i en nyhetslista för ett tag sedan att ingen mindre än designduon Bernadotte & Kylberg fått i uppdag att designa och inreda en svit vid det världsberömda ishotellet i Jukkasjärvi?
Och nu när vintern är här och Jukkasjärvi Icehotel har slagit upp dörrarna till årets ishotell var det i veckan dags att visa upp skapelsen i fråga tillsammans med de övriga skapade av  konstnärer och formgivare från hela världen. 
Detta är designduons första design av is och de har under hösten befunnit sig i Jukkasjärvi, där de tillsammans med hotellets kreativa team, samt floristen Per Benjamin har skapat en svit,  och viten har fått namnet En midsommarnattsdröm och är en hyllning till den svenska midsommaren.
Jag har ju bloggat om och visat Bernadotte & Kyhlbergs designsamarbeten tidigare och gillat dessa, men nu tror jag minsann att det är det finaste jag sett.
Man har helt enkelt frusit in den svenska sommarens fauna och konserverat ögonblicket att njuta av även under vintern, genialiskt! Se rörligt material HÄR

I veckan kom det tragiska beskedet att den världskände designern Virgil Abloh har avlidit i cancer endast 41 år gammal.
Han blev känd för sitt eget varumärke Off-White men också för samarbeten med bla IKEA, Byredo mfl och inte minst eftersom han som 38-åring utnämndes som kreativ chef för Louis Vuitton och har hyllats som en av de främsta modeskaparna i världen.

Och på tal om Byredo så har de presenterat deras senaste produkt, en pläd av ull och cashmere som går under namnet ’’B Blanket’’ och inspirerad av klassiska amerikanska baseballjackor.
Och inte nog med pläden, det finns även en limiterad julklapps-kollektion med deras mest populära produkter.

Det danska designvarumärket Fritz Hansen har slagit sina påsar ihop med Jamyungseosil i centrala Seoul i Sydkorea för att kunna erbjuda deras förstaFritz Hansen Stay. Som namnet vittnar om är detta en övernattningsupplevelse för alla designälskare som även söker lugnet och närheten till naturen.
Läs mer HÄR

Sist men inte minst vill jag tipsa dig om ett fint hemma-hos-reportage som Residence Magazine gjort hemma hos Layered’s grundare Malin Glemme i hennes bostad i Hjortshagen i Stockholm.
En klassisk funkislägenhet som Malin inrett med fingertoppskänsla och som finns att spana in i dess helhet HÄR och med bilder av Mike Karlsson Lundgren.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag omnämnda i texterna ovan om inget annat anges

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.