Inredningsnyheterna v. 47 / 2021

Sista lördagen i november 2021, imorgon är det 1: advent och nog vet vi ju alla till mans att de sista veckorna av året går i en hisnande fart.
Julstök, festligheter och firande i fokus och kanske har tonen slagits an redan nu?
Denna veckan har det nämligen varit väldigt lugnt på nyhetsfronten, men detta till trots finns det en liten nyhetslista även denna veckan, häng med!

Arket som är en del av H&M’s sfären öppnar deras första butik i Ryssland och närmare bestämt i Moskva den 8 december 2021.
Arket är även aktuella med en dunkollektion av 100% återvunnet material som du hittar HÄR, dunvantarna i bild vill jag ha!

Just nu visas en unik glas-samling från danska Holmegaard hos auktionshuset Bruun Rasmussen.
Glas-samlingen går många år tillbaka i tiden men känns lika aktuella idag med mjuka böljande former, organiska former och färg!
Samlingen innehåller föremål designade av Per Lütken som beskrivs som glassets svar på Poul Henningsen.


Danska Svane Köket har slagit upp portarna för ett nytt tjusigt showroom i hjärtat av Köpenhamn och närmare bestämt med adressen Gothersgade.
På förhållandevis få kvadratmeter har man i samarbete med stylisten Line Sejersen skapat en utställning med deras mest populära serier on spot presenterade på ett trendigt och inspirerande sätt och även med inslag av produkter i samarbete me Nuura och Kristina Dam Studio.

Spana in det nya skulpturala skrivbordet The Feve Desk som är tillverkat av FSC-certifierat valnötsträ från Europa.
Ett bord som även är fint som ett fristående konsollbord och som produceras av ingen mindre än danska Ferm Living.

Vipp lanserar deras välkända pedalhink i en ny grön kulör, ja det var ju med denna produkt som deras framgångssaga startade, och även en skrivbordsstol i samma kulör, och gör detta eftersom de firar öppningen av deras nya lokaler i USA på Manhattan.

Anrika möbeltillverkaren Gemla är aktuella med en jubileumsauktion som  omfattar objekt av det mer udda slaget som producerats på fabriken i Diö.
Utropen speglar olika avsnitt av Gemlas rika historia, med allt från ovanliga vintage modeller, prototyp av Jonas Bohlin till specialversioner av stolar signerade Beata Heuman och Michel Bussein mm.
Visning nu i helgen, läs mer HÄR

En nyhet av det lite ovanligare slaget hittar vi hos välkända Fritz Hansen, de har nämligen inlett ett samarbete med den Österrikiska vingården Gut Oggau för att på så sätt skapa en begränsad upplaga av deras stol Grand Prix™ infärgade i vin.

Detta blir nog ingen storsäljare men ett reklamtilltag för att belysa produkten i fråga, eller?

Det relativt nystartade tapetföretaget  Belartes Studiolanserade nyligen en konst-inspirerad tapetkollektion med namnet  Dark Elegance,  en kollektion som riktar sig främst till  offentlig miljö som hotell, resturanger osv.

 

Fredagen den 26 november inföll Black Friday världen över, ett kommersiellt jippo som många företag valt att bojkotta med hänsyn till miljöaspekten, och ett företag bland dessa var IKEA som istället hade en Green Friday i utvalda varuhus.
Ett miljövänligt alternativ till Black Friday där man bla i deras varuhus i Danmark kunde köpa 76 olika ikoniska vintage-möbler till ett rimligt pris, ytterligare ett led i IKEA’s gröna omställning där man året runt köper tillbaka en del vintage-möbler och ger dem nytt liv.
Bland de 76 utvalda möblerna syntes “bloggskåpet” STOCKHOLM från 2017, NATURA-stolen designad av Karin Mobring, SINNERLIG-soffan designad av Ilse Crawford, JO-stolen designet af Gillis Lundgren  och VILBERT-stolen designad av  Verner Panton.

Sofia Woods som för övrigt har ett av de finaste hemmen jag vet, är aktuell med en ny bok med namnet Darling Pasta.
Helt klart en bok på min önskelista.

En av de senaste produkterna på anrika Georg Jensens digra repertoar är serien med vaser ovan i bild, vaser designade av den japanske stjärndesignern Oki Sato mera känd som Nendo.
De skulpturalt formade vaserna  är tillverkade av sterling silver och fina inredningsdetaljer i sig själva och som bär samman namn som dess designer, Nendo.

Tänk att få fira julen ungefär så här…

I skogen med snö, totalt lugn och bara ha det mysigt

Bilderna ovan visar en glimt av julen hos Marimekko, ett varumärke som verkligen är deras stil trogen med mönster och kulörmix i fokus och en stil som är ingen annan lik.
Vi ser deras välkända mönster som tex Poppy i ny färgställning, det nya mönstret Cranberry, nya vaser och ljusstakar, roströd keramik till det dukade bordet, julhängen av keramik mm

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.