Inredningsnyheterna v.46 / 2021

November månad börjar gå mot sitt slut, ja inte minst att det är 1:a advent om bara en vecka vittnar ju om detta.
Så här i slutet av året brukar ju PR-byråerna börja glänta på locket till vårnyheterna inför det kommande året och så var fallet nu i veckan, ja pressvisningarna i storstan avlöste varandra har jag sett via instagram och i min mailbox.
Nu kikar vi vidare!

I veckan var det premiär för ARKET x Pia Wallén, en kollektion med namnet ”The Shapes of Pia Wallén ” och ett andra kapitel i ARKET’s serie Nordic Stories där de gör samarbete med formgivare från Norden.
Kollektionen innehåller både mode och inredning och givetvis ser vi Pia Walléns berömda pläd Cross i signalgrön som är accentkulören genomgående för kollektionen.
Se kollektionen HÄR

Design Of skickade ut ett pressmeddelande med nyheten att de kompletterar deras färgpalett med den naturliga färgen sand.
Den mjuka tonen i kombination med vår minimalistiska design skapar en modern känsla både inne och ute.
Sand kommer att finnas tillgänglig i delar av sortimentet som matbord, sittmöbler, krukor och soffbord.

Monica Förster har designat den tjusiga ljudabsorbenten Shell här ovan i bild för för företaget
OKKO, design och funktion i ljuv harmoni och dessutom tillverkad av 100% återvunnet material.

Fiskars har tagit fram en serie med saxar som går under namnet  ReNew och dessa är tillverkade av återvunna material, vilka är 100 % återvinningsbara.
Saxarna i fråga är tillverkade i Finland, ISO-certfierade och av förpackningsavfall, återvunnet stål och återvunnen pappersfiber samt finns i 7 olika storlekar/varianter att välja mellan.

Lindform som är välkända för deras skulpturala vaser visade i veckan upp de  nyheter som kommer våren 2022, bla den nya serien LINE.
Vaserna har en mjuk form med organisk öppning och kommer i två storlekar och i sex olika strukturer och glasyrer.
LINE kommer i sex olika strukturer och glasyrer till våren, StoneStripe i Sandwhite, SandWhite, Sand Grey och SandWhite Cut. Vaserna i serien kommer även i Lindforms klassiska glasyrer Grey och BrownDots.

Pli Blanc från Rörstrand designad av Färg & Blanche är namnet på servisen här ovan, minimalistiskt porslin med inspiration från skulpturala draperingar i textil som snabbt blivit populär sedan lanseringen 2020.
Nu utökas servisen med fler delar och dessa kommer ut till försäljning våren 2022.

Du kanske minns att jag berättade om den nya restaurangen  Restaurang Oxenstiernan på Östermalm i Stockholm, då denna öppnades tidigare i somras?
Restaurangen drivs av silversmeden Sebastian Schildt vars ambition är att skapa en mötesplats för alla sinnen och nu har nyss nämnde formgivare även tagit fram egna glas till restaurangen.
All inredning och detaljer är för övrigt specialtillverkade just för restaurangen och av välkända svenska formgivare som Anna Lerinder, Åsa Pärson, Mats Theselius, Simon Klenell och Monica Förster.

Norrgavel skickade ut ett pressmeddelande som motvikt till all reklam och utskick gällande Black Friday, de vill nämligen  slå ett slag för , uppmuntra och förenkla långsiktig och kretslopps-anpassad konsumtion av inredning.
Ett långsiktigt arbete som genomsyrar Norrgavels filosofi genomgående men den 22 november, på Circular Monday, tar man det hela ett steg längre i och med den nya marknadsplatsen Norrgavel Vintage som går live hos Tradera.

Matteus har äntligen tagit fram en liten fin julservis, det har ju inte funnits någon sådan hos dem sedan tidigare, men u finns serien Oyster med fint julmotiv HÄR
Så himla fin, och gissar att denna kommer att sälja väldigt bra framöver, så var snabb om du vill duka fint redan denna julen!

Georg Jensen har tagit fram en ny version av den omtyckta Bernadotte termosen, ja denna fanns ju tidigare endast i rostfritt utförande men nu även i mattsvart plast om man skulle föredra detta och denna variant säljs bla hos Cervera.

Det välkända designföretaget och inredningsbutiken Asplund släpper 30 exemplar av den gena korgen Code designad av Ola Wihlborg  år 2005, i den tillfälliga färgen Char Grey.

Korgen är leveransklar lagom inför julklappsinköpen v 50 , tillverkad av pulverlackerad plåt, och finns även i vitt utförande. 

Grythyttan som tillverkar utemöbler i klassiskt snitt har tagit fram en unik modell av deras omtyckta A2-stol, en stol  i svartoljad ek med stativ i varmförzinkad metall och som tillverkas exklusivt för möbelbutiken  Länna Möbler.

Danska Vipp har nyligen släppt en ny golvlampa  som ansluter sig till den redan befintliga kollektionen Paper Lamp Collection,  en serie lampor som inspirerats av östasiatiska papperslyktor. Se alla varianterna HÄR.

Det finska eco-design-företaget Woodio som tillverkar ljudakustik-produkter till hemmiljö utökar nu deras sortiment och lanserar Woodio Wall, en mångsidig inredningspanel för hela hemmet.
Woodio®-materialets subtila struktur skapar ett varmt intryck och kan användas kreativt som en dekorativ innerväggspanel, bordsskiva eller som stänkskydd på köksvägg. Panelens yta är vattentät, lätt att hålla ren, den är värme- och stöttålig och passar därför både privata och kommersiella interiörer.

I 45 år har Sandbergs Wallpaper skapat svensk tapetkonst av högsta kvalitet, tapeter som älskas av många, och som en hyllning till deras 45 år i branschen har de skapat en storslagen specialutgåva av ett av deras mest uppskattade mönster, Raphaël
Ovan ser vi Raphaël Forest som får symbolisera firande och tillväxt hos Sandberg Wallpaper, ett firande med hjälp av livets träd i ny färgsättning.

String släpper tillsammans med magasinet MONOCLE deras klassisk vägghylla Pocket i en begränsad upplaga.
Hyllan har specialanpassade ekhyllor oljade för hand och gavel i olivgrön metall.

Sist ut i veckans lista har vi en nyhet från Massproductions som i dagarna lanserat Face Lift, ett nytt koncept som syftar till att förenkla skötsel och restaurering av deras kunders befintliga möbler.
Face Lift innehåller ett globalt nätverk av skickliga möbeltapetserare, men även skötselguider kring hur du bäst bevarar dina möbler och gestaltas även in den kreativa serien, The Crown Jewels, där Massproductions låtit fyra konstnärer tolka utnötta Crown Armchairs.
Det första samarbetet med den Geneve-baserade konstnären Flora Mottini syns ovan och detta kan du läsa mer om HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns ovan.

1 reaktion på “Inredningsnyheterna v.46 / 2021”

  • Anders Törnqvist skriver:

    Inredningsnyheterna v.4 2021. Där finns under Tambur (piedestaler) en blå/vit kruka/urna som står på piedestalen.
    Undrar vem som har tillverkat den och ev. kontakt till tillverkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.