Mina bästa pizza-tips!

*inlägget innehåller annonslänkar*

Som jag lovade senast när jag visade de nya fina produkterna från Kockums Jernverk med bland annat deras pizzastål som tillverkas i Sverige i fokus, så kommer här ett inlägg på temat pizza!
Ja, här blir det bilder från helgens pizzabak och invigning av det nya pizzastålet och hur man kan trolla fram en god pizza hemmavid om man inte har möjlighet att äta den direkt hos favoritpizzastället.

Jag tipsade ju om mina pizza-favoriter i inlägget HÄR men det är ju inte alltid man har tid eller ork att ta sig iväg och då är det bra att kunna vara sin egen pizzabagare hemmavid, inte sant?

Pizzastålet invigdes givetvis, och vill du slå till på samma variant, ett bak-pizzastål Ø35 som tillverkas av svenskt 6 mm tjockt kolstål och där dess runda design passar perfekt för bakning av pizzor, bröd och bakverk så hittar du detta med 30% rabatt om du kikar HÄR

Mina bästa pizza-tips!

1. Beställ hem pizza från din allra bästa pizzeria och gör en stor god sallad som du serverar till, det gör hela pizzamåltiden fräschare och det känns mera nyttigt.

2. Beställ pizza från bra pizzaställe och beställ Margherita (tomat+ost) och be att få den halvgräddad.
Toppa sen med dina smarrigaste toppings så får du din pizza precis som du vill. Sätt ugnen på alla högsta ( typ jättevarmt) och grädda pizzan 3-4 min. Ta ut och lägg på ruccola och finriven parmesan eller pecorino.

3. Gör egen pizzadeg och låt den jäsa länge, gärna 2 dagar i kylen dom Sandra Mastio tipsar om HÄR.
Toppa enligt ovan och grädda i en pizzaugn HÄR eller mer avancerad HÄR, vanlig ugn med pizzasten , ett pizzastål lika mitt eller i en varm kolgrill med lock.

Jag har trixat och provat mig fram när det gäller pizzabak i vanlig ugn och kommit på att mitt bästa sätt är att sätta ugnen på ca 200° först och baka av själva pizzabotten med vit eller röd bas i ca 4 minuter först.
Därefter tar jag ut pizzabotten och låter den svalna till ljummen innan jag lägger på min topping.
Höj ugnen till allra högsta möjliga och placera pizzan högt upp i ugnen ca 5-7 minuter så att den får fin färg.
Detta gör att pizzan blir genombakad utan att den blir bränd

4. Köp bara färdig pizzadeg i mataffären om allt ovan är omöjligt, själva degen är minst 80% av upplevelsen om du frågar mig.
Allt annat till pizzan finns HÄR

Färdig pizza direkt från ugnen!

Just nu blir det ofta pizza med pesto, tomat och god mozzarella + smakrik ost eller pizza med salami och paprika, så himla gott!!

5. Löjroms-pizza ärver ganska nytt fenomen som bara funnits några år, vet inte om Brillo i Stockholm var först, men tror hypen startade där.
En vattendelare då det är långt ifrån alla som gillar denna lyx-pizza.
Dyrt på restaurang, typ 300 kr, men kan göras billigare hemma.
Gör din bästa pizzadeg, tryck ut till tunn pizza.
Bred på Creme Fraiche och strö över Västerbottenost och grädda i het ugn.
Ta ut pizzan och låt den bli lite ljummen innan du klickar på Creme Fraiche, löjrom, finhackad rödlök och lite dill.
Jag tycker att det är lite wasted att ta Kalix Löjrom till en pizza, köp istället Amerikansk Löjrom från frysen som får tina långsamt i kylen. Mitt stalltips är just denna sorten HÄR som är nästan lika bra som Kalix Löjrom men som kostar en bråkdel av priset.

Bästa olivoljan jag vet och även en supergod balsamico från bästa Gridelli vars produkter du kan beställa HÄR.
Produkter som jag alltid använder när jag dressar vår sallad och olivoljan brukar jag även pensla mina pizzakanter med, det blir extra gott!
Hoppas du blev sugen på pizza nu, prova dig fram och tipsa gärna om du har ngt eget bra tips om god pizzadeg, din bästa topping osv.

1 reaktion på “Mina bästa pizza-tips!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.