Inredningsnyheterna v.43 /2021

Hej!
Vad glad jag blir att du kikar in här hos mig denna lördag, den sista i oktober minsann.
Veckorna bara visslar förbi och nu hoppas jag att du är sugen på att spana in alla de inredningsnyheter som jag snappat upp under den gångna veckan.
Ja, i detta inlägget blir det fullt fokus på senaste nytt från inredningsbranschen, häng med.

Veckans första nyhet ligger mig lite extra varmt om hjärtat då avsändaren är ingen mindre än min fina bloggvän Daniella Witte
I veckan lanserade nämligen Daniella Witte och varumärket Serénité  deras nya samarbete i Daniella’s fina studio, en kväll som jag tyvärr missade pga av klantighet och så ledsen för detta.
För er som inte vet så är Serénité ett relativt nytt företag som specialiserat sig för svensktillverkade lyxiga produkter till sovrummet.

Tidigare kollektioner i deras sortiment är ganska olika den kollektion som Daniella designat, en finstämd kollektion som hyllar naturens element och det traditionella hantverket som ligger till grund för hållbar design.
Jag älskar sänggaveln som är en lite lägre men bredare modell med flätning som påminner om sadelgjordsteknik i jute som ofta användes vid tillverkning av sittmöbler förr i tiden.
Det som är lite unikt för Serénité förutom att alla produkter tillverkas i Sverige är att kan kan få sänggavel, sängkappa och överkast i samma stil och kulör.

Fin styling av Daniella och fot Andrea Papini

Nästa nyhet är inte helt purfärsk från just vecka 43, men tror att jag missat att visa den nya stolen Mono, så bättre sent än aldrig.
En stol designad av Note Design Studio för Fogia och som går att få i en rad olika utföranden.

Nästa nyhet på tur är även denna en designnyhet signerad Note Design Studio  ja de har onekligen många strängar på deras lyra.
Nyheten i fråga är den nya steamern Cirrus No. 3 för Steamery Stockholm.

Den 13 november relanseras Gunnar Cyrens  glasserie Pop som först såg dagens ljus i slutet av 60-talet hos Orrefors.
Ett dricksglas som kom i en rad olika kulörer på själva foten och inspirationen till kulörerna kom från akvariefiskar.
Nu vid relanseringen är det mästerblåsarna Stefan och Mikael Erlandsson med över 30 års erfarenhet från Glasriket i Småland, som i egna konstglashyttan Ulven utanför Uppsala blåser liv i glasen.
Initiativet till att väcka liv i de eftertraktade glasen står Gunnar Cyréns tre söner Mårten, Gustav och Henrik för, och glasen kommer att säljas exklusivt hos Svenskt Tenn samt via hemsidan som finns HÄR

En ny bok har sett dagens ljus, Konsten att tämja trä, en bok från det anrika möbelföretaget Gemla som handlar om svensk möbelindustri med förord av Svante Öqvist.
Gemla som i år firar 160 år som möbelföretag och dessutom 1-års jubilerar när det gäller deras alldeles egna vinbar.

Tärnsjö Garveri  har tagit fram ekollektionen Table Top med tio vardagsföremål i naturgarvat skinn där varje del tillverkas för hand.
En kollektion som finns till försäljning hos Malmstenbutiken samt via Tärnsjö’s egen hemsida.
Här finns brickor och burkar i olika storlekar som passar bra småförvaring i hemmets alla rum – kanske i hallen att tömma fickorna när man kommer hem, att samla parfymerna i badrummet eller för smyckena på nattduksbordet.

Senaste nytt på belysningsfronten från danska Menu är den bärbara och sladdlösa bordslampan Torso designad av Krøyer-Sætter-Lassen.

Traditionell design möter ny teknik, ja, det bästa av två världar.

Lotta Agatons soffa för Layered har blivit så himla populär och efterfrågan stor på en liten mindre modell än den ursprungliga soffan om 290 cm.
Nu finns soffan därför även som en lite minder variant med måttet 240 cm, men samma härliga djup som den större modellen.

I maj lanserade Artilleriet ett konstbetonat samarbete med Emelie Thornadtsson, en limiterad kollektion  med ljusstakar som blev en stor succé.
Och nu under hösten släpps en ny omgång med ljusstakar som denna gången är svarta.

Artilleriet som dessutom nu i veckan iscensatt deras senaste utställning i den alltid mycket inspirerande butiken i Göteborg.
Ett besök där väldigt snart är på tiden tänker jag.

Danska Skagerak  har lanserat en inspirationssida och produkter så att man kan ta hand om sina utemöbler av trä så att de bevaras fina år efter år.
Ett steg ur hållbarhets och miljösynpunkt som är väl värt att lyfta fram.

Svenska Bricmate har lanserat två nya serier i slittålig granitkeramik, Runö Grey och Azul Olive.
Produkterna är framtagna med inspiration från klassiska kalkstenar, en från Östersjökusten och en från den portugisiska kalkstenen Azul Valverde och är naturtrogna med fossilliknande mönsterdetaljer.
Styling av Pella Hedeby
Fotograf Ragnar Omarsson

Inrednings och renoverings-program på TV är ju otroligt populärt, och snart kommer en ny serie på You Tube där vi får följa Anja Pärsson Filippa Rådin som bygger deras klimatsmarta drömhus strax utanförUmeå.
Serien Anja och Filippas hållbara drömhus sänds i tio delar på onlineplattformen YouTube. Avsnitten kommer vara tio till tjugo minuter långa och upplägget är enkelt; vi får följa med Anja och Filippa när de bygger sitt hus tillsammans med lokala hantverkare.

Veckans lista avslutas med några bilder från Bianca Ingrosso’s nya pastelliga kontor om 700 kvm(!) mitt i city vid Humlegården, eller närmare bestämt kosmetikaföretaget som Caia som till viss del ägas av nyss nämnda Bianca.
En riktig framgångssaga som så sent som nu i veckan fick ta emot pris för årets bästa e-handels bolag vid en gala i Göteborg.
En fråga som jag ställer mig och som ingen annan verkar undra är vem/vilket företag det är som producerar produkterna i fråga för jag antar att ingen av personerna bakom Caia har den kunskapen?

Caia sålde förresten även slut deras julkalender under en timme nu i i veckan, hypen var stor och omsättningen enbart för denna bleb 36 miljoner(!), dock verkar en del av kunderna nu i efterhand vara  rejält missnöjda
En framgångssaga att följa med spänning!

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder tillhörande de företag som omnämns i texterna här ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.