Inredningsnyheterna v.42 /2021

Då var det lördag igen, och dags att spana in de inredningsnyheter som jag snappat upp under den gånga veckan som enligt kalendern visar vecka 42 i ordningen.
Året börjar med andra ord gå mot sitt slut, ett år som nog många av oss skulle kunna ha klarat oss utan med tanke på pandemin osv men nu blickar vi framåt både kortsikgit och långsiktigt, inte sant?
En bra start är att kika vidare på veckans lista så häng med!

Veckans största nyhet är nog att anrika Skultuna lanserat ett samarbete  med  inredaren Louise Liljencrantz och hennes nya varumärke Veermakers.
Louise Liljencrantz har nämligen designat alla produkter i den nya Bluebell-serien i antingen polerad mässing eller svärtad mässing, där hennes fantastiska känsla för estetik och form kom ut till fullo.
Alla produkter är tillverkade i Skultuna historiska material mässing som varit Skultunas kärna sedan starten år 1607.

Designföretaget Maze lanserar skåpet Liza ovan i bild, ett förvaringsskåp tillverkat av 30% återvunnen perforerad metall med läderdetaljer från svenska Elmo.

Under hösten 2021 utökar Wesomnia deras sortiment med exklusiva vetevärmare, tillverkade i finaste linne och fyllda med kravodlat vete från Dalarna.
Vetevärmarna är framtagna för att komplettera Wesomnias tyngdfiltar, och tillsammans gör de båda produkterna det enkelt att visa dig själv extra omsorg och förbättra hälsan på kort och lång sikt.

Arne Jacobsen designade stolen DropTM exklusivt för Copenhagen’s SAS Royal Hotel i slutet av 50-talet, och stolen upptogs i produktion av Fritz Hansen igen för några år sedan.
Nu lanseras stolen i nya kulörer för själva stolssitsen och pulverlackerade ben och de nya kulörena är clay, beige, green and rose.

Eldstickan lanserar en smart  brandfilt som man kan ha liggandes lite strategiskt i hemmet så att den är nära till hand om olyckan skulle vara framme.
Filten kommer i en låda som påminner om en  Coffee Table Book under parollen ”varje sekund räknas”… och denna kan man ha framme tex på soffbordet eller liknande.
Tipstack till Frida

Fogia skickade ut ett pressmeddelande nu i veckan med nyheten  Velar sofa, vilket är deras senaste samarbete med den norske designern Andreas Engesvik. 

Den 15 oktober öppnade Kasthall upp deras första showroom i södra Sverige och mera bestämt i Malmö och  på Baltzarsgatan 28, en strategiskt vald plats eftersom detta även blir ett showroom dit man lätt tar sig från Köpenhamn.
Inför öppningen lanserade man  Kasthall Rapsåker, en limiterad utgåva från Ilse Crawfords Grönska-kollektion. Mattan är framtagen av Ilse Crawford och Kasthall som en hyllning till de skånska rapsfälten.

Och när vi redan är inne på mattor så vill jag visa dig de senaste mattorna från Vandra Rugs som vi ser här ovan. Mattor med fina mönster, strukturer och kulörer som blir som små konstverk i sig och till dessa mattor har man använt sig av ryateknik vid tillverkningen.

Alla goda ting är tre så veckans lista innehåller tre mattnyheter och sist i raden av dessa har vi ullmattan Levels från svenska NJRD.
En handtuftad matta i 100% nyzeeländsk ull med ett grafiskt motiv av två stora delvis överlappade cirklar som har skapats genom en speciell skärteknik som ger olika höjd på luggen.
Cirklarna är i sin tur randiga, vilket ger ytterligare ett geometriskt mönster till denna exklusiva ullmatta, designad av formgivarduon Bernadotte & Kylberg.

En fin nyhet hos Svenskt Tenn är ljuslyktan Mareld designad av formgivaren Johan Bjurmar med inspiration från  havet, sommarkvällar i Stockholms skärgård, hundratals papperslampor svävande över havet i Sydostasien och åren på västkusten då han badade i mareld var några av de tankar som vävdes samman i formen.
Mareld tillverkas på Skrufs glasbruk i Småland och finns i tre olika färger: klarglas, grön och bärnsten och nytt för nu är en större variant som kan användas både som ljuslykta och som dekorativ vas.

Julen hos danska HAY ser ut ungefär som här ovan, en minimalistisk och modern julstil som inte alls verkar känna sig fastlåst vid gamla traditioner.
Lekfullhet och färgmix i fokus från start till mål.

Danska Normann Copenhagen har presenterat årets Christmas Candle som i år är ett ljus där deras nya showroom i Köpenhamn finns illustrerat på själva ljuset.
Ett ljus som är framtaget för att användas till deras 
Pair ljusstake  Heima Block Candle Holder om man så vill.

 

Byggnadsvårdaren och tv-profilen Erika Åberg har utsetts till Årets inredningsinspiratör av Hus & Hem. Priset delades ut under torsdagskvällen i samband med evenemanget Stora Stylingkvällen på Bryggarsalen i Stockholm.

Så här lyder motiveringen:

”Kärleken till gamla hus och äldre tiders hantverk genomsyrar allt Erika Åberg gör. Hon sprider sina kunskaper generöst och entusiastiskt och är en tongivande inspiratör bakom de senaste årens växande intresse för byggnadsvård. I tv-program, böcker och föreläsningar visar hon vad hållbarhet betyder i praktiken.”

Sist men inte minst några bilder som visar det senaste inredningsprojektet som gjorts av den danska inredningsstudion Norm Architects som har designat en ny flagship store tillhörande magasin/bokaffären New Mags.
En butik med inspiration från klassika bibliotek och i omvandlat till den minimalistiska stil son Norm Architects satt som deras signum.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder tillhörande respektive företag som omnämns i texterna ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.