Inredningsnyheterna v.38/2021

Då var det dags att summera den gångna veckans inredningsnyheter, en vecka som innebar startskottet för den nya designveckan Stockholm Creativ Edition med ingen mindre än Hanna Nova Beatrice vid rodret.
Hanna Nova var ju tidigare chefredaktör för Residence Magazine och numer detsamma för The New Era.
Läs allt om Stockholm Creativ Edition HÄR och alla utställarna HÄR håll dig uppdaterad via deras instagramkonto HÄR

Bor du i Stockholm eller har vägarna dit nu i veckan så pågår detta evenemang tom 29 september och det fins även en Food Tour som löper i kölvattnet benet av själva designupplevelsen.
Jag hade själv planer på att åka upp och spana in all fantastisk deign och nyheterna som presenteras men så kom flytten emellan och ställde till det.

En av många nyheter som jag snappat upp bland pressvisningarnas som hållits i Stockholm är det nya designsamarbetet mellan Note Design Studio och Bricmate.
En fin kollektion med kakel där man utgått från designikonen Stig Lindbergs mönster och som bär namnen Dot, Filigran, Railing and Lattice
Mönster som är fina var för sig men extra häftigt att kombinera flera till en personlig stil.

 

Danska By Lassen har nyligen lanserat soffan ovan i bild med namnet Ingeborg Sofa, en liten fin lounge-soffa som designades av Flemming Lassen på 40-talet, och det finns även fåtölj med samma formspråk.
Ingeborg finns att få klädd i fint fårskinn, trendig bouclé och även i By Lassens utvalda kvalitetstexstiler från Kvadrat.

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från Georg Jensen med pressbilder som visar deras julkollektion för 2021.
Deras julsaker som uppdateras år för år har till denna designats av Sanne Lund Traberg som har skapat en vacker samling juldekorationer för hemmet belagt med silver och guld.
Kollektionen innehåller ett urval av hängen inspirerade av klassiska julsymboler, som stjärnor, klockor och hjärtan, samt traditionella skandinaviska adventsljus, guldpläterade julgransformade dekorationer i olika storlekar och ett urval av eleganta ljusstakar som lyser upp mörka vinterkvällar.

Även Broste Copenhagen har presenterat deras julsortiment under veckan som passerat, även här ser vi att blått finns med och sätter tonen, så detta måste var något som de danska designvarumärkena tagit fasta på inför julen 2021.

Vill du spana in ännu mer finfin julinspiration så ska du skynda HIT, där hittar du nämligen julkollektionen 2021 signerad H&M Home.
En kollektion som erbjuder olika stilar från traditionell tll meda modern, ja något för alla och en var.

Under 3 Days of Design i Köpenhamn i förra veckan, lanserade svenska All Matters deras nya keramikserie KNIVSÖDER.
Alla enheter i serien är gjorda av Sofia på Sthlm Pottery.
Tipstack till Frida

Gustav Broström och Linnea Andersson har inlett samarbetet A piece for life med Wall of art och släppt fler motiv i serien som säljs till förmån för Suicide Zero.
Foto Matilda Levenborn.

Julen hos Åhléns har vi också sett prov på nu i veckan, en jul- och vinterkollektion som erbjuder någonting för alla att skapa sin bästa julstämning oavsett vilken stil eller kulör man gillar att skapa sin bästa julstämning med, ja allt ifrån från en mer sparsmakad jul till en mera pyntad och maffig känsla med en massa olika kulörer osv.
Årets julkollektion hos Åhléns hämtar dess inspiration från julmusiken som vi alla älskar, och kollektionens tre teman bär alla ett jullåtsnamn, och vill du spana in hela julkollektionen hos denna välkända butikskedja, kika HÄR

ovan i bild stolen Grand Prix som formgavs för Fritz Hansen redan 1år 957 och lanserades på Designers Spring Exhibition i Köpenhamn.
Släktskapet med stolarna Sjuan och Myran finns där, men ändå helt unik i sitt uttryck, och nu snart 65 år senare är den med sina ikoniska linjer minst lika högaktuell som i sin nykläckta form.
Nu lanseras klassikern i ett helt nytt utförande, en exklusiv specialedition i samarbete med Nordiska Galleriet
Grand Prix Nordiska Galleriet 2021 Edition kommer med en stomme av valnöt och en framsida klädd i högkvalitativt brunt skinn.

Nu i höst lanserar Boråstapeter, nya fina blomstrande mönster som ansluter till kollektionen Special Edition Flowery.
Här ser vi doftande schersmin, vilda ängsblomster och ståtliga solrosor, sex helt nya, blommiga tapeter som klär hemmets alla rum i härlig grönska.
Det finaste mönstret av dem tre enligt mig är Sångfåglar som du ser här ovan, ett mönster likt en blombukett som varsamt målats för hand för att sedan tryckas som tapet.
Inspirationen till Sångfåglar är hämtad från en trädgård i Skåne en varm sommardag och är Sissa Sundlings vackra mönster.

Nu lanserar välkända  Norrgavel med formgivaren och entreprenören Nirvan Richter i spetsen en nyhet till deras barnsortiment.
En pinnstol till de allra minsta som är utformad till de små, och som är identiskt med den stora klassiska pinnstolen i Norrgavels sortiment.

Färgtillverkaren Beckers  lanserar precis som övriga konkurrenter deras nya färgkarta inför kommande säsong ochh denna går under namnet Mood med 12 med helt nya kulörer uppdelade i tre kulörfamiljer.
Här ser vi moderna kulörer med inspiration från 70-talet, utvalda med största omsorg för att skapa en röd tråd och på så sätt göra det enkelt att färgsätta från ett rum till ett annat.
Mood är Beckers mest exklusiva inomhusfärger för både vägg, snickerier och tak.

 

Ellos fortsätter att presentera det ena samarbetet efter det andra tillsammans med publikdragande stjärnor inom sociala medier.
Den givna vägen att gå tycks det år 2021, ja i synnerhet om stjärnorna i fråga villigt ställer upp som skådespelare och ”håller låda” framför kameran.
Ja, sociala medier har onekligen förändrats över tid och ingen skugga över personen i fråga, Angelica Svanström @angelickpicture inspirerar många med sin stil, så även undertecknad.

Spana in samarbetet HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de företag som omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.