Inredningsnyheterna v.22 / 2021

Hej kompis, vad kul att du kikar in här hos mig.

Idag är det dags att titta närmare på veckans nyhetslanseringar, och i vanlig ordning är det spridda skurar av allt möjligt som passerat och revy och som fångat mitt intresse lite extra.
Nu kikar vi vidare här!

De magiska inspirationsbilderna ovan kommer från inga mindre än Mille Notti som firar 30 år i inredningsbranschen i år.
Bilderna är tagna Andrea Papini och vill du spana in deras SS21 kollektion kika genast HÄR

Den franska inredningsdesignern  Pierre Yovanovitch lanserar en kollektion med möbler och belysning under sitt eget namn. Det nya varumärket med designerrn kunskap I kombination med Europas bästa hantverkstillverkning kommer att säljas i egen regi.

Läs mer hos The New Era Magazine

Det nya träköket Signatur Ekbacken ovan kommer från kökstillverkaren Marbodal och är ett nytt kök med naturen som formgivare och som karaktäriseras av sina mjuka, runda och levande former.
Den nya serien kommer med flera nya luckor, bänkskivor, handtag och detaljer som gör att konsumenter har mängder av valmöjligheter för att kombinera och formge det kök som passar just dem. Från det stora klassiska lantköket till ett modernt mindre kök mitt i stan.

Signatur Ekbacken kommer med tre nya luckor nämligen Brunbets som är en slät brunbetsad eklucka med stående faner, Räfflad brunbets som är en eklucka i brunbetsad faner som är speciellt framtagen för högskåp, sam den tredje varianten en räfflad vitringlaslucka

I veckan damp det ner ett pressmeddelande med deras nyheter som anländer i juli och augusti. Nyheter som speglar  prioriteringar vi  gör i livet, att vi  alla har samma behov av att vara utvilade och känna oss laddade, och nu i sommar och sensommar finns chansen att ladda om hemmet. Nu finns tid att skapa avslappnande rum.

Du ser en del utvalda nyheter här ovan och säljstart är i juli 2021 på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus.

Det svenska designföretaget Bucks and Spurs satsar precis som många andra på trä och gör detta med sderas  nya grepplister som bland annat syns i Ellen Bergströms nya kök här ovan.

I augusti lanserar anrika väsktillverkaren Palmgrens Krysspallen, en förlängning av det över 10 år långa designsamarbetet med den erkända arkitekten
Thomas Sandell 
Den snygga klassiska Krysspallen kommer i tre olika färgställningar i vegetabiliskt garvat läder: svart, cognac och natur.
Krysspallen produceras i 25 exklusiva upplagor under jubileumsåret 2021.

Brittiska Tom Dixon har tagit fram en helt ny form av rumsdoft som du ser här ovan, och som så ofta så är det form och blank metall som står i fokus.

En helt ny kollektion som bär namnet Fog och som du kan läsa mer om HÄR

I vintras introducerade All Matters deras pall med namnet Embla Stool 03  som du ser här ovan i bild.
Pallen är tillverkad av alm från Fyrisån utanför Uppsala, och nu lanserar de en ekvariant i europeisk ek, och du hittar dem båda i Köpenhamn.
Tipstack till Frida

Via bloggvännen Daniella Witte fick jag nys om den de fina skulpturala inredningsdetaljerna  ovan i bild tillverkade av papier mache från återvunnet papper som görs av Ulrika Lindström.

Foto och styling Daniella Witte

Ovan i bild ser vi inspirationsbilder som visar en glimt av Gant Home SS21 som går under namnet PreppyRevolutionen, och även dessa bilder fotograferade av fotograf Andrea Papini

Härjedals Kök, den svenska kökstillverkaren med en bättre, mer hållbar idé med skräddarsydda köksluckor tillverkade i den egna fabriken i Funäsdalen, levererar skräddarsydda köksluckor, kökslådor och inredningar till befintliga stommar av alla sorter. Läs mer HÄR

Senaste nytt på belysningsfronten kommer denna gången från italienska designvarumärket och heter
In Vitro   med design av ingen mindre än stjärndesignern Philippe Starck.
En lampa med vackra detaljer som kommer i flera olika utföranden och kulörer, läs mer HÄR

Textilföretaget Midnatt som gjorts sig kända för deras härliga sängkläder lanserar nu en helt ny produktgrupp nämligen handdukar
Härligt våfflade handdukar & badlakan i ekologisk bomull, perfekta för sommarens alla morgondopp och lata dagar på stranden. Handdukarna kommer i två storlekar, ett större badlakan och en mindre gästhandduk, samt i fyra Midnattifierade färger: Rubra, Wilted, Dromedary och Perlino. De finns tillgängliga att köpa från och med mitten av juni och kommer att säljas exklusivt
Kampanjbilderna är fotade av Fanny Hååg.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.