Inredningsnyheterna v.21 /2021

Sista lördagen i maj månad är här, sommaren finns minst sagt inom räckhåll och det råder stora förväntningar inte minst i och med de lättade restriktionerna med hänsyn till pandemin som utlovats träda i kraft 1 juni.
En lång längtan efter en mer normal värld att leva i, och att vi alla snart kan vara tillsammans som vanligt igen förhoppningsvis.
Denna veckan har det inte varit så himla stort utbud av inredningsnyheter, men en fin liten skara finns trotts allt att spana in, häng med!

Först ut har vi de senaste nyheterna från Montana som dels lanserat en modul för växter en sk växtlåda som går under benämningen Living Things, och som går att addera på toppen av redan befintliga förvaringsmoduler i deras digra sortiment som går att få i en hel uppsjö av kulörer.
En annan nyhet från dem är smarta lösningar för hemmakontret som du också ser här ovan.

Danska designföretaget Fredericia relanserar nu stolen Lynderup Chair som designades av den ikoniske formgivaren Børge Mogensen redan år 1954 och som hittades i arkivet i hans hus i just Lynderup.

Ovan i bild ser vi en kollektion som bär namnet The Curious Mind of Oiva där finska Iittala hedrar legendariska den legendariska formgivaren Oiva Toikkas och hans gränslösa kreativitet som blivit en del av Iittalas signum.
Kollektionen innefattar tallrikar, muggar, bäddset, plädar, handdukar, canvasväskor, affischer, glaskonst mm som alla förkroppsligar Toikkas glädjefyllda anda.
Nyheterna lanseras i butik från och med 16 augusti 2021.

Ogeborg lanserar i samarbete med Note Design Studio den handtuftade mattan Dot ovan i bild, en matta som tack vare handtuft i 100 % ull med en blandning av olika garnlängder i olika färger och tjocklek ger ett varierat och enkelt uttryck, på samma gång.
Mattan, som presenteras i två färgställningar, är den första i en samlad kollektion.

Näfveqvarn som är ett av Sveriges äldsta och främsta designföretag och som under decennier gjort sig världskända för sin kvalitet och kreativitet med storheter som Anna Petrus, Folke Bensow och Gunnar Asplund som formgivar, ta produktionen av urnan Amor här ovan i bild.
En urna med en historia som rär lite höjd i dunkel, och det  man vet är att den var en del av familjen Baccus-urnan och Barock-urnan och skapades redan så tidigt som runt år 1919.
Och nu ca 100 år senare har denna sett dagens ljus igen. Tipstack till Frida

Nu lanserar Nespresso en ny och somrig kollektion tillsammans med den populära italienska entreprenören Chiara Ferragni.
En limiterad kollektion som består av några av Nespressos mest uppskattade maskiner och tillbehör där Chiara har adderat sin personliga touch med mycket färg och mönster.
Den nya kollektionen finns att köpa fr.o.m. 28e maj.

Mode och stilikonerna Fanny Ekstrand and Linn Eklund som tillsammans driver Hobnob Journal har i samarbete med Massproductions givit deras populära soffa och fåtölj med namnet Dandy ett nytt uttryck.
Deras mål med samarbetet var att klä Dandy ungefär så som i deras egen stil, vilket resulterade i en limiterad upplaga i textilerna  Vidar and Pilot från Kvadrat.
Tips tack till The New Era Magazine

Parfymtillverkaren Byredo brukar då och då göra lite udda samarbeten med designers osv och senast ut i raden av dessa är en limiterad kollektion med glasföremål som går under namnet Sticky Fingers i  samarbete med Nina Nørgaard.
Kollektionen innehåller 12 unika förmål i 6 olika färgkombinationer varva Hubba Bubba ovan är en av dessa.
Spana in kollektionen HÄR

Svenska Superfront som gjort sig kända för deras designade fronter som tar IKEA’s storsäljare till nya dimensioner, har släppt nya bilder på sin Wood Collection, som hyllar den japansk-skandinaviska stilen Japandi
Jättefin trendsäker styling av Sophia Bratt och magiska bilder tagna av Osman Tahir.


Ett bildsvep från danska & Tradition får helt enkelt avsluta denna listan, en glimt från deras senaste kollektion med uppdateringar av befintliga populär produkter från dem och några nyheter som går under samlingsnamnet Hybrid Spaces  i &Tradition’s showroom i Köpenhamn.

Se mer HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de förtag som omnämns ovan i bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.