Inredningsnyheterna v.10 2021

Då var det äntligen dags för veckans lista med inredningsnyheter att presentera sig, en lista med kulörtrender, utemöbler och en hel del vår- och sommarbetonade inslag som sett dagens ljus under veckan 10.
Hoppas du är lika taggad som jag att kika vidare!

Lanseringen av luftrenaren FÖRNUFTIG som syns ovan i bild är startskottet för ett helt nytt segment hos IKEA där deras målsättning är att hjälpa till att förbättra inomhusklimatet i “vanliga hem”. En produkt som skapar bättre inomhuskvalitet med bättre och friskare luft som även i slutändan bidrar till bättre sömn.
Luftrenaren skall filtrera bort bakterier, kemikalier, partiklar, pollen, lukt och damm och finns ute i butik från nu.

Greta Gossman’s ikoniska golvlampa Grasshopper som tillverkas av danska Gubi finns numera i en ny olivbrun kulör som synes här ovan.

I vår lanserar String Furniture  den fristående hyllan Freestanding Outdoor, ett nytt komplement till varumärkets existerande utomhuskollektion.
Freestanding Outdoor består av en stomme och gavlar som möjliggör fristående sektioner av Strings utomhussortiment, formgiven av Anna von Schewen och Björn Dahlström.
Freestanding Outdoor tillåter dubbelsidig montering av panelerna, vilket öppnar för närmast oändliga variationsmöjligheter av förvaringslösningarna.

Det belgiska designföretaget Serax utökar nu deras utomhuskollektion AUGUST designad av Vincent Van Duysen, med en ny solstol i minimalistisk stil.

Gubi lanserar även deras populära Beetle Chair och Bat Chair designade av GamFratesi tillverkade av lättvikts plast och anpassade för utomhusbruk med väderbeständighet osv.
Stolarna kommer i kulörena Beige och Alabaster White.

Fritz Hansen’s populära N02™ Recycle-stol är tillbaka i en rad nya modeller, den stapelbara
universalstolen framtagen i samarbete med den japanska designstudion Nendo, är gjord av
hushållsavfall i plast som har bearbetats för återvinning i Centraleuropa.
De återuppfunna stolarna är mycket mångsidiga, med underreden med 4 ben eller släde- eller
svängversioner.

I veckan presenterades färgkartan för 2021 hos Jotun DEMIDEKK som  samlat trygga och vackra husfärger från deras kulörexperter i unika och utvalda paletter.
Hela 72 tidlösa kulörer är fördelade på sju inspirerande teman, en väl avstämd och komplett kulörpalett tillsammans med högkvalitativa produkter ger ett vackert hus som håller länge.
Ovan i bild syns kulörena Gentle Yellow och Muted Yellow, två mustigt gulbeige nyanser som ger en varm känsla.

Designtorget är aktuella med vårnyheter som skapar praktisk förvaring i hemmet och allt i minsta sagt skandinavisk stil med ljust trä för hela slanten.
Skandinaviskt och ljusa träslag som tex björk men liten brasklapp är att tillverkningen sker i Kina…

Ovan i bild ser vi årets sommarsäsongservis från Arabia, motivet för 2021 års sommarberättelse, Tillsammans, grundar sig på Tove Janssons tecknade serie ”Muminfamiljen på Rivieran” som utkom på engelska år 1955.
I servisen ingår en mugg, en tallrik och skedar.

Nya minimalistiska bestick med namnet Maxime designade av Theresa Rand för tyska inredningsföretaget Blomushar sett dagens ljus.

Danska Lyngby Glas lanserar serien Palermo med exklusiva vintagelook som för tankarna till det glada 1920-talet, där fest, färger, kreativitet och optimism stod högst upp på agendan.
Serien består av Palermo Gold Tumbler 35 cl, Palermo Gold Vinglas 30 cl, Palermo Gold Gin & tonicglas 65 cl och slutligen Palermo Gold Cocktailglas 31,5 cl.

Nu utökas Børge Mogensens utomhusserie, som introducerades för första gången i Carl Hansen & Son‘s utemöbelskollektion för 2020.
Deck Chair med fotstöd skänker ytterligare komfort till denna funktionella utemöbel som kan fällas ihop och därmed tar minimalt med plats.

Nu ser jag fram emot den nya säsongen av Karl Fredrik på Österlen, en realityserie som hade premiär förra året och då man får följa Karl Freik och hans sambos projekt på gården Eklaholm med trädgård och växter i fokus.

Säsong 2 av Karl Fredrik på Österlen hade premiär nu i  onsdags  på TV4 och ytterligare 7 härliga avsnitt att se fram emot!

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag om inget annat anges.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.