Inredningsnyheterna v. 09/2021

Då var det lördag igen vilket innebär att det är dags att summera veckans inredningsnyheter som har presenterats, och som snappats upp av mig.
En hel del fint att spana in minsann, så nu kikar vi vidare direkt tycker jag, och först ut har vi aprilnyheterna hos IKEA som skickades ut via ett pressmeddelande tidigare i veckan.

Bland nyheterna hittar vi bordet BORGEBY med smart förvaring, randiga kuddfodral, jutemattor och en hel massa annat i ljusa skandinaviska toner.

Senaste nytt från IKEA på köksfronten är köket ovan i bild, FRÖJERED med lådfronter tillverkade av slitstark ljus bambu med lång livslängd.
Integrerade handtag er ett snyggt minimalistiskt intryck.

Stolen VOXLÖV syns ovan i bild och denna är tillverkad av bambu och tvinnat pappersmaterial.

Även IKEA har hakat på den pågående trenden med friluftsliv och att vistas ute så mycket vi kan i dessa pandemitider, och släpper pläden FJÄLLMOT som blir perfekt till alla picknickar och även en filt med ärmar som man kan svepa in sig i och bär namnet FÄLTMAL.

Nu lanserar Royal Copenhagen deras kanske enklaste porslins-serie någonsin, vitt finräfflat porslin med deras stämpel och en enkel handmålad blå linje, och därav dess namn som kort och gott är Blueline.
Spana in kollektionen HÄR

Jonas Bohlins stolsserie Vilda designad för  möbelproducenten Gemla firar 10 år i år och firar detta geom att de lanserar den nya modellen Vilde som synes ovan i bild.

DUX fåtöljer Domus 50-talsikonerna designade av Alf Svenssson väcktes åter till liv genom samarbetet med Norm Architects 2020. Utifrån designikonerna tog Norm Architects tillsammans med DUX fram kollektionen Domus på nytt, men med några justeringar och nu våren 2021 ser vi två nya möbeltillskott,  en pall och ett sidobord designade av Norm Architects med tydlig inspiration från de tidigare designikonernas formspråk.

Mateus är aktuella med nya delar till den senaste kollektionen som bär namnet Stripes.
Kollektionen utökas nu  med ytterligare tallrik i lite mindre storlek, ett fat, en mugg och en större skål.

Skultuna relanserar ljusstaken Rose där förebilden för rosen är ett sigill med en Mariaros daterad till 1291 från Västerås domkyrka.
Gjutverktyget till ljusstaken låg bortglömt i de djupa arkiven på Bruket i Skultuna i många år tills den åter togs upp igen till produktion år 2021.

Senaste nytt från det italienska designvarumärket Flos ser vi ovan i bild, den skulpturala belysningsarmaturen bär namnet Chiara vilket betyder klar.
Lampan är en relansering med design av Mario Bellini, och kommer i varianterna aluminium, rödguld och antracit.

FermLiving’s utomhuskollektion The Desert tillverkad av återvunnet material har uppdaterats med nya produkter och nya kulörer.
Ovan i bild ser vi lounge-stolen, pallen och det nya sidobordet Level samt mattor, kuddar osv som blir en perfect match.

Kunskapstavlan® släpper en tavla i samarbete med organisationen Friends för att förebygga mobbning.
Tavlan En bra kompis finns att köpa genom Kunskapstavlan från och med den 1 mars och släpps på svenska och engelska.
Av varje såld tavla i mars går 50 kr till Friends för att stötta deras pågående arbete att förebygga mobbning.

Ovan i bild och som avslutning på veckans nyhetssvep ser vi en inspirationsbild från Sandberg Wallpaper och deras nylanserade tapetkollektion Kolonin.

Vårens första kollektion är en tolkning till livet som pågår mellan hemmet i staden och vistelsen i kolonin, med  handmålade blomsterstänglar och storslagna bladverk  somsamspelar i en sprudlande flora där färgskalan speglar modern tid och spänner från det behagligt sobra till det dramatiskt mörka.

Styling Elin Lannsjö och fotograferat av Fanny Rådvik

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns ovan i texterna.

1 reaktion på “Inredningsnyheterna v. 09/2021”

  • Agata skriver:

    Skultunarosen har ju gått varm på auktionssajter i några år. Jättekul att dom tar upp produktionen så att fler får chansen att äga denna ljuvliga ljusstake!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.