Inredningsnyheterna v.48/2020

Då var det åter dags att kika lite närmare på de inredningsnyheter som presenterats under den gångna veckan, nummer 48 i ordningen.
En dag senare än vanligt då jag haft bråda dagar och inte riktigt hunnit med alt som jag planerat. Jag hoppas att du trots denna lilla försening finner detta intressant.
Nu kikar vi vidare här!

Köpenhamns baserade Klassik Studio lanserar en egen serie handgjort stengods med namnet STUDIO och inspirationen till denna nya kollektion kommer från den danska designtraditionen.
Lasse Storm Jørgensen som är kreativ direktör för Klassik Copenhagen och numera även Klassik Studio och som också själv designat STUDIO beskriver serien som ett uttryck för deras passion för gott hantverk och designhistoria.

Salone de Molble Milano som jag brukar besöka vart år ställdes ju in i april i år på grund av pandemin och kommer först att bli av igen i september 2021 enligt det senaste beskedet, över två år sedan den senaste gick av stapeln.
Mässan är den främsta designmässan i Europa och visar upp vägen framåt för många företag och det märks också på viss avsaknad av nyskapande under 2020.
Jag ser fram emot att återigen få möjligheten att besöka mässan där vi också ställer ut med våra egna agenturer Ethimo och Home Spirit, men det är fortfarande så att den pågående pandemin måste vara under kontroll och då krävs ju att vi alla tar det på alvar och inte finner egna vägar och bortförklaringar att inte följa rekommendationer och regler.

Ovan i bild ser en belysningsnyhet i form av minimalistiska Sticks designad av Arik Levy för Vibia, kollektionen är baserad på ett banbrytande koncept som förenar teknik, rymd och arkitektur genom ljus.
Minimalistiska aluminiumstavar ansluter från vägg till vägg, golv till vägg, vägg till tak eller från ett tak till rymden.

Cereal Magazine har släppt deras 20:e upplaga av det populära magasinet, läs mer HÄR

Danska HAY har visat upp Perla som är en unik dekorativ telefonhållare som är handtillverkad av miniatyrpärlor i dekorativt mönster.
Perla ingår i deras Accessories Collection 2021 som kommer nu i vår och designerna bakom denna annorlunda telefonhållare är New York baserade Ana Kras som också designat Bonbon för HAY

Ovan ser vi serien Daria skapad av PotteryJo´s  grundare Johanna Hampf en kollektion från 2016 som nu  har kommit även i stengods.
Keramiken tål både ugn och frys, nytt är också att färgerna går att få i både matt och blank yta.

När vår tid präglas av oro behöver vi blicka framåt för att samla ny energi, ja både färg och mönster påverkar oss och kan bidra till en positiv sinnesstämning.
Stockholms baserade  Chhatwal & Jonsson har valt att döpa sin vår- och sommarkollektion till – A Fresh Start, en kollektion i ljusa och krispiga nyanser med spännande kombinationer av broderi- och screentryckstekniker i vackra och genomtänka material.
I den kommande kollektionen har de också valt att addera fler mattor till deras kvalitativa sortiment som är tillverkade av spårbar ull från Nya Zeeland.

Byredo Symphonique och Lil Fleur kommer ut i en begränsad upplaga och som en symfoni av dofter från apelsin och anis samt citrus, bivax ingefära och kryddnejlika tar den doftljusen upp till en högre nivå.Den finska möbeltillverkaren Adea lanserade i veckan ett nytt koncept med namnet Adea Smartwork för att erbjuda ett mer ergonomisk och stilsäker arbetsmiljö i hemmet.
Nu när fler jobbar hemma och säkerligen så också i framtiden så passa det väl in i tiden då vi säkert kommer att se en förändring i människors beteende och syn på var och hur arbete kan utföras.
Sortimentet består av Kabinett formgiven av Alexander Lervik som är en byrå som enkelt omvandlas till en arbetsplats samt Fokus formgiven av Mikko Laakonen som har plats för två dataskärmar och som lätt kan stoppas undan då arbetspasset är slut.

Danska Skagerak kom med en hoppingivande nyhet nu i veckan, ljusare tider kommer och då kompletterar de deras randiga utomhuskollektion med ett parasoll i två olika kulörer, blå/vitt och gul/ vitt.

Och här en nyhet på samma tema, nu lanserar nämligen Design Of en ny storlek till matbordet Design Of Dining och ett cafébord i samma design med namnet Design Of Bistro.

Danskan Nanna Aakjær Svendsen har ägnat sitt liv till att köpa upp och återskapa sin morfars klassiska möbler som numera säljs under varumärket Intarsia Furniture. Spana in soffbordet i trä?
Bilden lånad av bloggvännen Marianne Jacobsen som jag även vill dela till dig som följtips.

Caparol lanserar färgkartan Målade Rum med 108 unika kulörer till hem och innemiljöer. Genomgående för kulörerna är att de är milda och dämpade med mycket svärta, vilket gör dem lätta att kombinera såväl med varandra som med de flesta naturmaterial.
I Målade Rum har de samlat de allra finaste inredningskuörerna, här finner vi de hållbara favoriterna som de målat med genom alla tider.

För att vara säker på att den valda kulören i färgkartan passar med inredning och ljusförhållande i den tänkta miljön erbjuder Caparol kulörprovburkar i två glanser, matt (7) och helmatt (1), för bästa möjliga kulörupplevelse.

Sist men inte minst så hintade duktiga stylisten och inredaren Pella Hedeby på instgram om att hon ska flytta från hennes helt underbara hem inom kort, håll utkik om du är intresserad av hennes fina hem och tills detta kommer ut kan du spana in ett annat fint “instgramhem” till salu just nu som även detta är ett tips från Pella, och här bor @nadjamini

*samtliga bilder i detta bildsvep är pressbilder för de företags som omnämns i texterna här ovan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.