Inredningsnyheterna v.19 / 2020

Då var det lördag igen vilket inneebär att det är dags för den obligatoriska listan med veckans inredningsnyheter som jag snappat upp under den gångna veckan.
Vi är ju redan inne i majmånad och snart stundar sommarledighet för många, en lite annorlunda sommar blir det nog och visst känns det som om allt går på lite halvfart redan nu?
Vi längtar nog alla lite till mans efter att allt ska bli som vanligt igen, men säger som så många andra, nu gäller det att hålla ut och kämpa på.

Först ut har vi tre nyheter från danska designföretaget Mater i samarbete med den kända designerduon Space Copenhagen, en matstol, barstol och ett litet sidobord som du ser här ovan.
Kollektionen kan fås i massivt ek- eller bokträ och det bordet kan fås i tre olika storlekar.

De fina handgjorda parasollen från Mimou har jag både berättat om och visat upp här i bloggen sedan tidigare, men nu lagom till utomhussäsongen har kollektionen uppdaterats med nya handmålade uttryck/dekorationer.
Alla de handgjorda parasollen av bambu som tillverkas i Thailand målas av en och samma person, Khun Ta som arbetat som parasollmålare i mer än 25 år. Han målar dessa med fågelsång som sällskap och att han lägger sin själ i varje penseldrag och det nya mönstret med en vacker fågel som bär namnet Butsaba är en hyllning till hans fru som bär samma namn.
Parasollet är inte till för strandbruk, utan måste förankras noga i en traditionell parasollfot och blåser det så bör det fällas ihop. Tvätta gärna av det med såpa innan det vinterförvaras och smörj in bambudelarna med teakolja.

Det svenska designföretaget Hem lanserar kollektionen Powder Vases, en kollektion med limiterade vaser skapade av industridesignern Jenny Nordberg.
Kollektionen premiärvisades under Stockholm Design Week 2020 och består av 15 signerade vaser i tre olika former och färger och varje vas har en unik finish.

 

Färgföretaget Farrow & Balls kollektion Colour by Nature som omfattar 16 olika kulörer inspirerade av Werner Nomenclatures färgpalett som återspeglar naturens varierande färger lanseras nu i vår i Exterior Eggshell finish anpassat för utomhusbruk.

Mönstret Tiiliskivi från finska Marimekko finns nu i en ny färgsättning med beige bas och mörkgröna ränder.

Ett nylanserat texilföretag har presenterats i form av danska WAY som lanserar stora badhanddukar av hållbart material som första produkt vilket ligger helt rätt i tiden. Tipstack till Frida

Fritz Hansen relanserar nu takpendeln Silhuet och gör det som en hyllning till den danske designern och silversmeden Jo Hammerborg och hans 100-års jubileum nu under 2020.
Lampan är tillverkad av mässing och bär en hyllningssignering på insidan av skärmen.

Nyligen invigdes utställningen Josef Franks flora som en av årets stora höjdpunkter på Sofiero Slott i Helsingborg.
Utställningen som görs i samarbete med Svenskt Tenn visar upp delar av formgivarens mönsterskatt med både välkända tyger och möbler och det utlovas en färgexplosion i den vackra slottsmiljön tillsammans med intressant historia om hur mönstren kom till.
Utställningen Josef Franks flora passar alla åldrar och visas till 20 september.
Nytt för i år är att utställningen på Sofiero går att uppleva tillsammans med hela familjen då alla barn får en folder med uppdrag som ska lösas under rundan.

Anrika Gebrüder Thonet Vienna GmbH har lanserat en rad nyheter nu under våren, bla en fortsättning på deras samarbete med Chiara Andreatti som resulterat i soffan överst och vi ser även stolen Solden med stoppad sits med mönstrad textil med inspiration från jugenderan.

 

 

String Furniture har lanserat en rad nya accessoarer till deras sortiment nu under våren med bla deras upphängningskrok i en ny version i rostfritt stål, för att kunna användas i den galvaniserade hyllan för utomhusbruk.
Vidare ser vi String Systems klädgalgar som har  bytt utseende genom att en diskret graverad logotyp nu finns på den nedre tråden av galgen. Färgutbudet har ökat från att innehålla vit, grå och svart till att nu även erbjuda galgen i beige och komplettera stringsystemets beigea sortiment.

Danska Geijst lanserar förvaringsmodulen SCEENE  tillverkad i svartlaserad eller vanlig naturek och som fått sin design av Michael Rem.

Senaste nytt hos det Helsingborgsbaserade belysningsföretaget Wästberg är w201 extra small pendant i samarbete med designtrion Claesson Koivisto Rune, och denna med w151 extra large pendant som kontrast.
Liten möter stor helt enkelt!

Det norska mattföretaget Heymat tillverkar hållbara mattor med hög designgrad där designen har utvecklats i samarbete med några av Norges främsta formgivare,.
Gemensamt för alla mattor är att luggen är producerad av återvunnen plast och botten av nitrilgummi vilket gör att mattan blir hållbar i både produktion och livslängd
Mattorna passar lika bra i hallen som på uteplatsen eller i växthuset.

Tapetkollektionen Find Me In The Corner är inspirerad av 20-talsromantik med en tydlig karaktär av Art Deco och har designats av Straight Design Studio.

I början av året lanserade Fyrklövern  nyheten ”Salt” som är en ljus stengodskollektion med produktion i Portugal.
Nu lanserar Fyrklövern ytterligare en stengodskollektion i 12 delar som bär namnet Pepper, en diskret och rustik men samtidigt modern och funktionell kollektion i mörka nyanser och några delar har handmålade kanter i äkta guld som adderar värme och skapar ett exklusivt uttryck på bordet.

Sist men inte minst visar jag en glimt från ett av veckans två fina Hemnet-span som jag har visat här hos mig i veckan.
Vill du spana in dess i ett enda långt svep ska du kika HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive förtag som omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

1 reaktion på “Inredningsnyheterna v.19 / 2020”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.