Inredningsnyheterna v.14 /2020

Hej fina bloggkompis, hoppas allt är bra hos Dig?
Vi slipper ju som många andra människor i länder som infört utegångsförbud för att minska spridningen av COVID-19, att sitta inomhus och blicka trånande ut mot de spirande våren.
Och just detta, att glädjas åt det lilla och enkla i livet som vi så ofta tar för givet, är nog det bästa ledordet just nu.
Veckans lista med inredningsnyheter som hamnat under min radar är här och även denna i komprimerad variant due to rådande läge, men jag hoppas att du är lika ivrig som jag att kika vidare på det som jag fastnat för.

Stolen ovan i bild är Desert Chair, en modernistisk stol med en graciös siluett tillverkad av pulverlackad stålram och en textilsits tillverkad av återvunna pet-flaskor och kommer från FermLiving.
Stolen passar såväl inne som ute och finns i olika utföranden.

Med inspiration hämtad från de klassiska danska badhotellen introducerar nu HTH köket Modern Retreat.
Med Elegant formspråk och exklusiva detaljer får snickeriet stå i fokus och skapa en harmonisk och sober miljö, där även färgskalan knyter an till naturens lugn och havets vackra toner.
Det exklusiva köket kommer i tio sobra toner som alla är inspirerade av den skandinaviska naturen och de jordnära färger som HTH är känt för: Zero, Vit, Vit högglans, Dammgrå, Grå, Koksgrå, Lera, Nordisk grön, Midnattsblå och Plommon.


Sedan årsskiftet pågår ett nytt samarbete mellan Boråstapeter och Sveriges Arkitekter som tillsammans med 41 arkitekter skapades scenografi till Arkitekturgalan den 10 mars.
Ur samarbetet kom även en tapet som”planterar träd”, en tapet i två mönster och tre olika färgställningar som nu kommer ut i butik och 15 % av tapetens försäljning att gå till Vi-skogen.

CH24 Y-stolen Birthday Edition – Navy Blue är en unik specialutgåva av Hans J. Wegners klassiska Wishbone Chair som endast säljs under april månad och som är framtagen av den prisbelönade designern Ilse Crawford.
Stolen har en ytbehandling av vattenbaserat glanslack i färgen Navy Blue som gör att den får både ett djärvt och välkomnande uttryck i ett.

Senaste nytt från italienska Flos är vägglampan Foglio i ett i format stycke stål designad av Tobia Scarpa.
Lampan finns även i guld och i svart om man föredrar det och ute i butik från april.

Arik Levy står baker designen till det senaste tillskottet i  Vibia’s sortiment, en taklampa med modernistisk siluett som är användbar i alla typer av miljöer.

Modedesignern Raf Simons har tagit fram nya textiler för Kvadrat  som bär namnet  Helia and Silas, textiler som tagits fram för att skapa kontrast till textiler av linne, ull och viskos

I Corona-virusets spår och dess påverkan på oss alla världen över finns det trots allt även skaparanda och motivation att blicka framåt efter att vi alla till mans hållit oss hemma tills faran blåst över.
I Israel har marknadsföringsbyrån  McCann skapat en annons i form av ett instruktionsblad från och för  IKEA.

Svenska designvarumärket LAYERED har sedan starten inspirerats av gränslandet mellan inredning och konst, och detta framgår tydligt nu när man lanserar en kollaborativ, experimentell kollektion tillsammans med fyra skandinaviska konstnärer i april.
I projektet Breaking Boundaries omtolkas den traditionella synen på hur en matta ska se ut med hjälp av de skandinaviska, kvinnliga samtidskonstnärerna Aida Cheregosha, Åsa Jungnelius, Constance Tenvik och Emilia Ilke.

Ellos Home har lanserat deras nya sommarsortiment med en massa fina utemöbler, textiler, krukor sov med hjälp av jättefina inspirationsbilder, vill du spana in allt så kika HÄR.

Veckans fina Hemmet-span här hos mig kom ganska sent i veckan men skulle du ha missat detta så kika bara HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna här ovan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.