Tvål & Vatten


Tänk ändå att i dessa tider av oro osv i hela världen, att det bästa skyddet för oss alla just nu är en god hygien och att tvätta händerna ofta och noggrant med vanligt tvål och vatten.
En grundregel som vi alla till mans bör vara noggranna med, inte bara nu i dessa tider utan alltid, men vem lyssnar inte lite extra när t om statsminstern med bister min uppmanar oss att gör just detta
Tänk dock på att enbart bara tvätta händerna med vatten INTE minskar risken för smittspridning, eftersom enbart vatten inte får bort fetter, oljor och proteiner.

Tvätta händerna med tvål och varmt vatten innan du ska äta eller laga mat, och när du varit ute eller du ser synlig smuts bör du tvätta händerna.
Tänk på att smittsamma mikroorganismer fastnar på händer och ytor, som till exempel dörrhandtag.
Har du inte möjlighet att tvätta med tvål och vatten så använd handdesinfektion!

Tips!

    • Skölj först händerna i varmt vatten. Fingervarmt vatten dödar i och för sig inte bakterierna men varmt tvålvatten avlägsnar de naturliga oljorna på händerna som för med sig smuts och bakterier bättre än kallt tvålvatten.
    • Jobba upp ett ordentligt tvållödder sedan tvålar du in hela händerna (alla fingrar, handflator, ovansidan av händerna, mellan fingrarna, naglarna och handlederna) ordentligt med tvål i minst 15–20 sekunder.
    • Glöm inte att ta med runt handled och underarm där stänk av olika slag lätt landar.
    • För att inte få tillbaka samma bakterier igen på händerna, kan du ta en bit papper för att stänga av kranen.
    • Torka händerna helt torra. För hushåll med flera personer är det bra att alla använder varsin handduk.

Tvålfavoriten Suede och handkrämen (adlinks) från Byredo här hemma hos oss används flitigt och ännu mer än vanligt just nu.

Parfymen Bibliotheque är en av flera favoriter från Byredo och gillar även deras hårparfymer HÄR skarpt.
Som du ser förvarar jag mina sminkborstar i ett urbrunnet och rengjort värmeljus, (adlinks)- hållbarhet när det är som bäst!

Ha en fortsatt fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.