Classic Blue

*inlägget innehåller annonslänkar*

Häromdagen fick jag en fråga från en läsare om jag kunde tipsa om lite fin inredning osv i kulören Classic Blue som Pantone utsett till  Color of the Year 2020.
En klassisk blå nyans som älskas av många och som vi med all säkerhet kommer att se mycket av framöver både när det gäller inredning och mode.
Jag personligen har aldrig varit så förtjust i blått men de senaste åren har denna kulör tilltalat mig allt mer, och vem vet kanske blir det nu 2020 som kärlek uppstår?
I detta inlägget bjuder jag på inspiration i nyss nämnda kulör och dessutom får du just nu 20% rabatt på möbler och mattor samt min rabattkod 415413  som ger dig 30% rabatt på dyraste varan när det gäller övrigt dvs inte på möbler och denna gäller även på varumärken + 40%** rabatt på Ellos dam-, herr- och barnkollektioner i rean!

Gardinlängderna ovan i bild hittar du HÄR och gillar du sammetsöverkastet kika HÄR Lampan HÄR

Ett bra tips när det gäller trendkulörer är ju att dessa byts när nästa trend kommer, så om det är viktigt att vara trendriktig (det tycker inte jag) bör man kanske inte gå all in med denna kulör och tex måla hela huset, köpa stora möbler eller tex kakla ett badrum eller köpa ett nytt kök i just den kulören.
Skulle det däremot vara så att just din favoritkulör blir trendig vid tillfälle så är det ju inget problem, då kommer du vilja behålla tex köket trots att trenden ebbar ut.
Satsa istället på inredningsdetaljer och textilier i tex blått som är trendigt just nu, och addera dessa till en neutral bas, så kan du ta in önska mängd av trendkulören och enkelt plocka bort om/när du tröttnat och vill ha en annan accentkulör.
Så gör jag med mina textiler som jag har hemma hos mig, jag byter accenter efter årstid, humör och till viss del trender men med detta sagt ska man inte slänga allt och köpa nytt utan gärna köpa sådant som man vill ha länge och plocka undan/ plocka fram igen.

Det quiltade överkastet ovan i bild hittar du HÄR Stolen hittar du HÄR

Vill man gå ett steg längre så kan man ju köpa en möbel klädd i trendriktig textil, men då ska man ju verkligen gilla blått isåfall!

Soffan med divan HÄR

Två sits soffa klädd i sammet HÄR

Skåpet ovan har jag gillat riktigt länge och just nu med 20% rabatt HÄR

Sammetsklädd blå fåtölj HÄR

 

Matstolar i blå nyans HÄR

Ta in blå textilier i badrummet och här ovan ser vi överst i bild ett set med frottéhanddukar från Ellos HÄR och frottéhanddukar från Lexington HÄR samt badrock från Gant HÄR

Klassiskt blåvitt porslin från Royal Copenhagen och här i form av den nya varianten av Blå Blomster av konstnären Wouter Dolk som designat nya Blomst.
Blåvitt porslin är jag nästan säker på att du har om du tittar i dina gömmor, eller om inte så finns det bra fynd att göra på loppisar om man inte vill köpa nytt.

Klassiskt blåvitt porslin från Rörstrand med omtyckta Mon Amie, och Ostindia mfl.

Blå nyanser i symbios och duken av linne hittar du HÄR

Rutigt bäddset på REA med 40% rabatt  HÄR

Handvävd matta av viskos med diagonala ränder med 20% rabatt HÄR

Poster “Do something nice” hittas HÄR

Addera en fin tavla eller inramad poster med inslag av blått och hämta upp samma kulör med hjälp av en kudde som här ovan i bild….

….eller gå steget längre och tapetsera med en tapet med fint blått mönster eller kanske måla ett rum i den blå nyans som du gillar…

Tapeten Poppy från Mimou i fin blå nyans HÄR

Fina tapeten Karolina med vitt bladmönster på blå bas HÄR

Också avslutar jag med ännu ett förslag på gardiner och dessa gardinlängder hittar du HÄR och den fina dagbädden finner du HÄR

Hoppas du blev inspirerad att inreda med klassiskt blå nyanser.

Ha en fin kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.