Inredningsnyheterna v.01 / 2020

Idag rivstartar jag inredningsåret 2020 med årets första lilla nyhetslista med det senaste som hamnat under min radar.
Med betoning på lilla eftersom julledigheten fortfarande gjort sig påmind under den gångna veckan, men snart blir det full fart igen, ja redan på tisdag startar allt upp igen.
Först ut har vi de första produkterna från H&M Home’s vårkollektion har visat upp sig i veckan och finns redan nu ute till försäljning.

Naturen och dess element fortsätter att inspirera även denna säsong och vi vill inreda med rustika hållbara  material som trä, sten och linne för en lugn och harmonisk känsla.
Vi ser den fortsatt trenden med jordiga toner i kombination med beige/ off-white och grått  och därtill runda former och cirklar som tex skulpturala ting, brickor osv som är en stor trend just nu.
Fina miljöbilder som vanligt och denna gången med styling av Sundling & Kickén, Foto: Rich Stapleton AD: Therese Sennerholt

Spana in de senaste nyheterna hos H&M Home HÄR (adlink)

En av Sveriges största inredningsbutiker nämligen Länna Möbler har hoppat på inspirationståget där man tar hjälp av kända stylister och fotografer för att skapa miljöbilder som inspirerar till köp på nätet.

Så fina bilder som även dessa är stylade av Sundling & Kicken och fotograferade av  Erik Lefvander

Näst på tur att visa upp sig i detta nyhetssvepet är ingen mindre än omtyckta Tine K Home som lanserar kollektionen OPEN 2020 nu under våren…

En kollektion för både ute och inomhus i vanlig ordning och nytt för våren 2020 är att nya material som återvunnet stengods, FSC certifierat trä och Oekotex textilier i jordiga nyanser.
Naturmaterial , återvinning och hållbara material är viktiga inslag hos de flesta företag år 2020 och så även hos Tine K Home med andra ord. Spana in hela den nya kollektionen HÄR

Danska FermLiving lanserar redskap till eldstaden i mässingsutförande och med inspiration från smycken…läs mer HÄR

Även Ellos Home har börjat visa upp deras vårnyheter och av bilderna att tolka så är även de inne på samma linje som H&M Home.
Beige och brunt i olika nyanser, naturmaterial och en avslappnad stil som känns väldigt behaglig tycker jag.
Denna trend löper hos Ellos Home parallellt med en lite mera 80-tals inspirerad inredningsstil med pudriga toner och den trendiga accentkulören koboltblå on spot!

Spana in nyheterna HÄR

Danska Skagerak har inlett ett samarbete japanska 1616 Arita och är numera distributör av deras fina produkter designade av Teruhiro Yanagihara läs mer HÄR

Och ännu ett danskt varumärke som vill visa upp sig i form av Bloomingville som också har en ny nturinspirerad vårkollektion att stoltsera med. Bloomingville brukar ställa ut på Formex i Stockholm nu i januari men tills dess kan man bläddra i katalogen HÄR

Inled det nya året med ordning och reda på dina nycklar, smycken osv  eller varför inte med hjälp av fina skålar designade av Philippe Malouin för Iittala

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i samband med bilderna om inget annat anges.

1 reaktion på “Inredningsnyheterna v.01 / 2020”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.